ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

View in English
“Τα πιο φλογερά μέρη στην κόλαση προορίζονται για εκείνους που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατήρησαν την ουδετερότητά τους”
Δάντης “Κόλαση” (εκδ.Ζαχαρόπουλος)

Κυριακή, 10 Αυγούστου 2008

Πεδίο μάχης πάλι η Λευκίμμη

Εκτεταμένα επεισόδια σημειωθήκαν το βράδυ του Σαββάτου (9/8) στη Λευκίμμη της Κέρκυρας, μεταξύ κατοίκων της περιοχής, που αντιδρούν στη δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α., και αστυνομικών δυνάμεων.

Οι κάτοικοι είχαν ειδοποιήσει εγγράφως την αστυνομία και τον εργολάβο ότι θα προβούν σε διανοίξεις στα κτήματά τους, ωστόσο η αστυνομία δεν τους επέτρεψε την πρόσβαση. Ακολούθησαν συγκρούσεις, οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα και οι κάτοικοι έκαψαν ένα περιπολικό.

Η αντιπαράθεση, όμως, είχε και συνέχεια, όταν λίγη ώρα αργότερα οι κάτοικοι της περιοχής κατευθύνθηκαν προς το αστυνομικό τμήμα Λευκίμμης, όπου ακολούθησε πετροπόλεμος και ρίψη μολότοφ.

Τα ξημερώματα της Κυριακής η αστυνομία συνέλαβε 2 άτομα, ο ένας εκ των οποίων είναι ο ιερέας της περιοχής του Κάβου και ο άλλος φοιτητής. Οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα εντός της ημέρας, ενώ διενεργείται προανάκριση για τη συμμετοχή και άλλων ατόμων στα επεισόδια.

Νίκος Μπαλιδάκης
Πηγή: cosmo.gr