5η Επίθεση ΜΑΤ στη Λευκίμμη

Βίντεο από MEGA

Σε νέα επίθεση των ΜΑΤ ενάντια των κατοίκων της Λευκίμμης, η 5η κατά σειρά μέσα σε λίγους μήνες, προέβει η κρατική μηχανή προκειμένου να προστατέψει τα συμφέροντα του εργολάβου στον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη.

Το κράτος αντί να προστατεύει τους πολίτες της και τις περιουσίες τους, αντίθετα τις καταπατεί και προστατεύει τους καταπατητές. Είναι αυτό που λέμε κοινώς «Κερατάς και Ζημιωμένος»!

Οι κάτοικοι από πολύ καιρό προσπαθούσαν με ειρηνικό τρόπο να ανακτήσουν την καταπατημένη γη που τους άρπαξε ο εργολάβος της κατασκευάστριας εταιρίας του ΧΥΤΑ, ο οποίος προχώρησε σε διαπλάτυνση του αγροτικού δρόμου που οδηγεί στον ΧΥΤΑ από 3 σε 7 μέτρα. Μάλιστα, καλά διαβάσατε, 7 μέτρα αγροτικός δρόμος!!! Ο κεντρικός δρόμος Λευκίμμης - Κέρκυρας είναι στενότερος από αυτόν. Η φωτογραφία παρακάτω δείχνει τον δρόμο πριν την κατασκευή του έργου.

Πατήστε για μεγέθυνση
Ο αγροτικός δρόμος στα Μεσσοράχια πριν την κατασκευή του ΧΥΤΑ

Για τις απαλλοτριώσεις που αναφέρονται μερικοί δεν υπάρχουν επίσημα έγγραφα, ουδεμία δικαστική απόφαση καθώς και αποζημίωση! Την “απαλλοτρίωση” αποφάσισε να την κάνει μόνος του ο εργολάβος με την συγκάλυψη της αστυνομίας προχωρώντας σε καταπατήσεις των οικοπέδων των κατοίκων της Λευκίμμης . Αυτό ήταν και η αφορμή που προκάλεσε τα γεγονότα της προηγούμενης Επίθεσης των ΜΑΤ την 16 Ιουνίου 2008. Σε αυτά τα γεγονότα οι οδηγοί των εκσκαφέων του εργολάβου οδηγηθήκαν στο αυτόφωρο μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων. Από τότε δεν επιτρέπετε στους ιδιώτες των οικοπέδων να επαναφέρουν τα σύνορά τους.

Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγο καιρό ο ίδιος ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Τσιότσιος έδωσε την υπόσχεσή του ότι θα σταματήσουν προσωρινά οι εργασίες ώσπου να διευθετηθεί το θέμα της καταπάτησης των οικοπέδων. Την υπόσχεση αυτή αθέτησε μόλις 2 μέρες μετά φέρνοντας και πάλι τα ΜΑΤ προκειμένου να αφήσουν τον εργολάβο να συνεχίσει το έργο. Δείτε σχετικό άρθρο εδώ Έτσι συνεχίζονται να εκτελούνται τα έργα στον ψευτοΧΥΤΑ.

Να σημειώσουμε επίσης ότι προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί λύση και να εκτονωθεί η κατάσταση έκανε και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ. Εδώ και μέρες τώρα προσπαθούσαν να έρθουν σε επαφή με τον δήμαρχο Λευκιμμαίων Σπ. Γατσούλη για να εκδοθεί μια τυπική άδεια έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα κατά την οριοθέτηση και το άνοιγμα των χαντακιών. Ο δήμαρχος τους απέφευγε συνεχώς και τις τελευταίες μέρες είχε γίνει άφαντος, όπως άλλωστε συνηθίζει να κάνει τον τελευταίο καιρό, κυρίως όταν οι δημότες του βρίσκονται σε ανάγκη.

Οι κάτοικοι παρατημένοι από όλους και όλα βλέποντας να οδηγούνται σε νέο αδιέξοδο ενημέρωσαν εγγράφως αστυνομία και εργολάβο ότι την 9 Αυγούστου 2009 και ώρα 19:00 θα έφερναν μπουλντόζα προκειμένου να επαναφέρουν τα όρια των οικοπέδων τους στην αρχική τους θέση. Έτσι λοιπόν χθες, στο χώρο που θα γίνονταν τα έργα, κατέφθασε ένα περιπολικό της αστυνομίας. Ο οδηγός της μπουλντόζας απειλήθηκε ότι αν δεν απομακρυνθεί από το χώρο, θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Βλέποντας αυτά οι κάτοικοι άρχισαν να χάνουν την υπομονή τους και στην συνέχεα εξαγριώθηκαν όταν στην περιοχή έφτασαν δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών και δακρυγόνων. Τα πνεύματα άρχισαν να οξύνονται περισσότερο και να οδηγούνται εκτός ελέγχου. Κατά την συμπλοκή ένα περιπολικό της αστυνομίας έπιασε φωτιά και κάηκε ολοκληρωτικά.


Μια αποθήκη ξυλείας σε απόσταση αναπνοής από τον συγκεκριμένο χώρο κόντεψε να καεί όταν σε χώρο δίπλα από αυτήν έπεσε ένα καπνογόνο και πήραν φωτιά τα ξερά χόρτα. Ευτυχώς σβήστηκε γρήγορα και δεν πρόλαβε να εξαπλωθεί.


Το άκουσμα ότι έρχονται περισσότερες ενισχύσεις και ότι κατεβαίνει στη Λευκίμμη ολόκληρη η αστυνομική δύναμη του νησιού, προκειμένου να υποτάξουν τους κατοίκους και να γίνουν συλλήψεις, έκανε τους κατοίκους να φύγουν από το σημείο που βρισκόταν και να κατευθυνθούν προς το χωριό.

Όλα τα δρομάκια και οι γειτονιές της Λευκίμμης άρχισαν να γεμίζουν πλέον με κάθε λογίς αστυνομικούς. Άνδρες των ΜΑΤ παρέλαυναν πάνω κάτω μέσα στο χωριό χτυπώντας δυνατά τις μπότες τους και τις ασπίδες τους προκειμένου να σκορπίσουν φόβο και πανικό.

Πατήστε για μεγέθυνση
Άνδρες των ΜΑΤ περίμεναν το «σήμα»

Στόχος της οργής των κατοίκων έγινε αυτήν τη φορά το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση αυτή, αντιμετωπίστηκαν από τους αστυνομικούς με πυροβολισμούς στον αέρα και πλαστικές σφαίρες.

Πατήστε για μεγέθυνση
Το Αστυνομικό τμήμα Λευκίμμης κατά την διάρκεια των επεισοδίων

Προκειμένου να κάνουν συλλήψεις για να αποδώσουν κατηγορίες (κάποιος έπρεπε να πληρώσει βλέπετε, δεν έχει σημασία αν συμμετείχε στα γεγονότα ή όχι), άνδρες των ΜΑΤ άνοιγαν σπίτια και αυλές και προκαλούσαν τους πάντες και τα πάντα.

Ένας νεαρός βρέθηκε με την κοπελιά σε λάθος τόπο και χρόνο και συλλήφθηκε την ώρα που πήγε να πάρει το μηχανάκι του. Δεν είχαν περάσει ούτε τρεις μέρες που είχε φτάσει από το εξωτερικό για να κάνει τις διακοπές του στον τόπο του και βρέθηκε να κατηγορείται για τον μισό ποινικό κώδικα. Συνέλαβαν επίσης και τον ιερέα της ενορίας που προσπάθησε να εξηγήσει στους άνδρες των ΜΑΤ ότι ο νεαρός δεν έχει καμία σχέση με τα γεγονότα. Ναι, καλά διαβάσατε, συλλάβανε τον παπά του χωριού με την κατηγορία του υποκινητή!! Να δούμε για τι άλλο θα τον κατηγορήσουν.

Κατά τα επεισόδια ένας κάτοικος τραυματίστηκε σοβαρά και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με ιδιωτικό αυτοκίνητο μια και το μοναδικό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που διαθέτει η Κέρκυρα δεν ήταν διαθέσιμο… ως συνήθως!!.

Κατά τους Λευκιμμιώτες την μεγαλύτερη ευθύνη για την εξέλιξη αυτή των γεγονότων, φέρει ο Δήμαρχος τους Σπύρος Γατσούλης ο οποίος θα μπορούσε να είχε λύσει το πρόβλημα απλά και μόνο με την παρουσία του εφόσον το μόνο αρμόδιο άτομο για την οριοθέτηση του αγροτικού δρόμου είναι αυτός. Σε περίπτωση απουσίας του, την υπόθεση θα μπορούσε να είχε αναλάβει ένας από τους 3 αντιδημάρχους του. Αλλά από ό, τι φαίνεται δεν θέλουν!!!

Σχόλια:



Σχόλια για το βίντεο του MEGA

«Αυτά τα δέντρα, οι πέτρες, τα ποτάμια, τα πρόσωπα δεν βολεύονται… κάτω απ’ τα βήματα των ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ!»

Αλήθεια κύριοι των MEGAλων καναλιών…,
οι κάτοικοι της Λευκίμμης αντιστέκονται απλά στη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή τους, …ή μήπως…
- στη βλαπτική, αντιεπιστημονική και παράνομη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή τους;
…Ή μήπως και
- στους Δημόσιους και Ιδιώτες Κερδοσκόπους καθώς και τους «φορείς της νομιμότητας και της προστασίας των πολιτών» που προώθησαν ύπουλα και υπερασπίζονται λυσσαλέα με μηνύσεις, χημικά και ΜΑΤ, τη δημιουργία ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΧΥΤΑ στις αυλές των σπιτιών και τα ποτάμια ΤΟΥΣ!

Και γιατί αλήθεια δεν αποτελεί θέμα για εκπομπή το όργιο δράσης των προαναφερόμενων φορέων προκειμένου να εκτελεστεί αυτό το Δημόσιο "έργο"… Επιπλέον… γιατί οι συντάκτες μοιράζουν τα …ΘΕΡΜΟΚΕΦΑΛΑ επίθετά τους στους αγωνιζόμενους πολίτες και δεν μοιράζουν και κανένα επίθετο στους «υπερασπιστές και τα όργανα του… "νόμου"»:… Στόχος τους ποιος είναι; Η ενημέρωση των εκτός Λευκίμμης πολιτών, ή η απομόνωση των Λευκιμιωτών και ο χαρακτηρισμός τους απ’ τους υπόλοιπους ως «κακομαθημένοι που δεν θέλουν να έχουν κοντά τους ένα ΧΥΤΑ», που «δεν θέλουν να χάσουν κάποια κτήματα» κλπ, κλπ!!!!

Ζήτω η ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗ!

Επισκέπτης


Διαβάστε επίσεις:
Η νύκτα του Αγίου Βαρθολομαίου
ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ Καρδιοπαθή ΠΑΠΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
Συνέλαβαν παπά στα επεισόδια της Λευκίμμης
Επεισόδια στη Λευκίμμη - Τραυματίστηκε Αστυνομικός
ΕΛ.ΑΣ.: "Δεχθήκαμε επίθεση- Τηρήσαμε απολύτως αμυντική στάση"
Α. Γκερέκου: Αποσύρατε τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη- Οι δύο υπουργοί να παραιτηθούν
Σπ. Σαμοϊλης: "Ντροπή. Να το ακούσει ο Υπουργός Εσωτερικών..."
Η επόμενη μέρα...
Τα επεισόδια στη Λευκίμμη- Συνελήφθησαν ένας ιερέας και ένας νεαρός- Τρεις αστυνομικοί τραυματισμένοι
Ε Κ Τ Α Κ Τ Η Ε Ι Δ Η Σ Η: ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ!!!!!
Σύλληψη ιερέα για τα επεισόδια στη Λευκίμμη!