ΑΓΝΟΙΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Πατήστε για μεγέθυνσηΑπίστευτο κι όμως αληθινό. Το ΠΑΣΟΚ τη Κέρκυρας δηλώνει άγνοια των δημοσιευμάτων της «Ε» σχετικά με τα έγγραφα που απέστειλε ο Σύνδεσμος Καθαριότητας προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας ζητώντας την συνδρομή της αστυνομίας, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο στην πολιτική απόφαση της κυβέρνησης για την αποστολή 10 διμοιριών ΜΑΤ στην περιοχή της Λευκίμμης. Η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ δεν διάβασε την εφημερίδα, δεν είδε τα δημοσιεύματα που είχαν αναρτηθεί στο blog «ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ», δεν άκουσε τις αναφορές που έγιναν σε μερικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Κέρκυρας.

…Και δήλωση στήριξης του Χ. Χαραλάμπους !....

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καρύδης

Το ΠΑΣΟΚ δήλωσε άγνοια ακόμα και για την απάντηση που απέστειλε στη Βουλευτή του κόμματος κ. Α. Γκερέκου ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Χηνοφώτης, ο οποίος στην πραγματικότητα ως απάντηση στην κ. Γκερέκου παρέπεμψε στην απάντηση που είχε δώσει στη Βουλή για το ίδιο θέμα στον Βουλευτή του ΚΚΕ κ. Χαραλάμπους. Αυτά τα πρακτικά της Βουλής, επίσης η «Ε», είχε δημοσιεύσει και είχε προκληθεί τότε σάλος από τις επισημάνσεις που είχαμε κάνει, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο της έρευνας της «Ε» που έφερε στην επιφάνεια τα έγγραφα του Συνδέσμου Καθαριότητας.
Το ΠΑΣΟΚ επίσης δήλωσε άγνοια ακόμη και για την ύπαρξη των πρωτοτύπων εγγράφων του Συνδέσμου Καθαριότητας προς την Εισαγγελία, γεγονός που μεταφράζεται ότι κανένας εκ των Δημάρχων που υποστηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει τον πολιτικό του φορέα για την ύπαρξη αποφάσεων, την ύπαρξη εγγράφων και την αποστολή τους προς πολύ συγκεκριμένους παραλήπτες τους οποίους και έχουμε αναφέρει.
Παρά ταύτα, η δήλωση του ΠΑΣΟΚ χθες αφορούσε όχι τα έγγραφα, όχι το πρόβλημα με τη συνεχιζόμενη παρουσία των ΜΑΤ, στην περιοχή του ΧΥΤΑ, παρά το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκιμμαίων, παρά την αρνητική στάση κομμάτων όπως ΚΚΕ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα ψηφίσματα του Νομαρχιακού Συμβουλίου και Δημοτικών Συμβουλίων. Φαίνεται ότι το θέμα του ΧΥΤΑ ήταν χθες πολύ χαμηλά στις πολιτικές αξιολογήσεις της ΝΕ για να ασχοληθεί με αυτό και γι’ αυτό προτιμήθηκε μία δήλωση στήριξης του κ. Χαραλάμπους στην κόντρα του με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, γεγονός που μπορεί να παραλληλιστεί με τα πρόσφατα γεγονότα που εξελίχθηκαν στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο στην υπόθεση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου και την αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του ο κ. Βγενόπουλος. Μόνο που τα μεγέθη δεν είναι τα ίδια, μόνο που ο κ. Χαραλάμπους δεν είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κλπ κλπ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Ως προς την ανακοίνωση της ΝΕ αυτή αναφέρει: «Το ΠΑΣΟΚ έχει διαφορές ιδεολογικές, πολιτικές και στρατηγικής με το ΚΚΕ. Δεν είναι στην πρόθεσή μου να υπερασπιστώ τον βουλευτή του ΚΚΕ στο Νομό. Είμαι βέβαιος ότι εκείνος μπορεί να το κάνει καλύτερα εφόσον και το δελτίο τύπου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών και Ναυτιλιακών Πρακτόρων Κέρκυρας της 30ης Ιουνίου περιέχει και προσωπικούς χαρακτηρισμούς για το βουλευτή.
Επειδή όμως το συγκεκριμένο δελτίο τύπου εμπεριέχει χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν με το δημοκρατικό μας πολίτευμα, αυτό υπερασπίζομαι σήμερα:
Κύριοι του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών και Ναυτιλιακών Πρακτόρων Κέρκυρας, το ΠΑΣΟΚ και το Πολίτευμά μας, έχει άξονες λειτουργίας: οι εκλεγμένοι από το Λαό νομοθετούν στην Βουλή και οι Επιχειρηματίες υπακούουν στους Νόμους του Κράτους. Φυσικά για να μην μετατραπεί μια ελεύθερη αγορά σε ασύδοτη.
Ο καθένας στο δημοκρατικό μας πολίτευμα έχει το δικαίωμα αντίθεσης, κριτικής και αγώνα να αλλάξουν οι πολιτικές και οι Νόμοι. Αυτό είναι σεβαστό και αναγκαίο για την ενίσχυση και βελτίωση της δημοκρατίας.
Από την παραδοχή αυτή μέχρι το να υποδεικνύετε σε βουλευτή εκλεγμένο με την ψήφο του Κερκυραϊκού Λαού να γυρίσει από κει που ήρθε με απειλές “να μην κρύβεται πίσω από την πολιτική του ασυλία” και χαρακτηρισμούς σας “εάν θα είχε την τόλμη να ζητήσει ενημέρωση” υπάρχει δημοκρατικό έλλειμμα: από θεμιτή διαφορά θέσεων, απόψεων και κριτικής μετατρέπεται σε κείμενο νοοτροπίας ολοκληρωτισμού που εμμέσως πλην σαφώς υποδεικνύει στον Κερκυραϊκό Λαό ποιος επιδιώκει να είναι το αφεντικό του Νομού.
Σας απαντούμε λοιπόν ότι ο μόνος αφέντης του τόπου του είναι ο Λαός που εκφράζεται με τους εκλεγμένους εκπροσώπους του σε κάθε επίπεδο.
Δεν είναι αποδεκτό από το ΠΑΣΟΚ επιχειρηματίες ή ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ, να διαφεντεύουν τον τουρισμό του Νομού κατά το δοκούν, αλλά και να υπονομεύουν την λειτουργία της πόλης.
Θέση μας είναι ότι ο ΟΛΚΕ, εκτός του χώρου του Λιμένα και της οργάνωσής του για την ασφάλεια των πολιτών που διακινούνται μέσα από αυτόν και της ανάπτυξής του παραπέρα με εμπορικό τμήμα για την διακίνηση των αγαθών, σε τίποτα άλλο δεν δικαιούται να έχει αποφασιστικό ρόλο και λόγο.
Οι κάθε είδους επαγγελματίες φροντίζουν για τα συμφέροντά τους μέσα από έναν νόμιμο, διάφανο και υγιή ανταγωνισμό.
Αλλά τόσο η σημερινή κατάσταση στον τουρισμό όσο και η ασυλία έναντι κυκλωμάτων που λυμαίνονται την οικονομία του τόπου είναι ασφαλώς απόρροια της πολιτικής της σημερινής Κυβέρνησης που με Νόμους ή ηθελημένες παραλήψεις ενισχύει αυτή την καταστροφική για τον τόπο μας κατάσταση».

Πηγή: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008, Αριθ. φύλλου 16786