Λευκίμμη Κέρκυρας: η αντίσταση των κατοίκων – η καταστολή – η δολοφονία

ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Στις 29/5/08 οι κάτοικοι της Λευκίμμης Κέρκυρας έδειξαν ότι τα οδοφράγματα, ο δρόμος, η αντίσταση, ο αγώνας, δεν είναι μονοπώλιο αγωνιστικών δυνάμεων και ομάδων κρούσης. Η εξέγερση των κατοίκων μιας μικρής κωμόπολης της Κέρκυρας ενάντια στην εγκαθίδρυση ΧΥΤΑ στην περιοχή, μας δείχνει ότι ο σεβασμός στη ζωή και η αντίσταση σε ότι μας σκοτώνει δεν μπετονάρεται, δεν καθοδηγείται, δεν εξευγενίζεται. Στις 29 Μαίου μια ολόκληρη πόλη, βγήκε στους δρόμους και συγκρούστηκε με τις δυνάμεις καταστολής που σαν άλλο ένα είδος δυνάμεων κατοχής εισέβαλλαν για να ανοίξουν δρόμο στα μηχανήματα κατασκευής του ΧΥΤΑ.

Οι κάτοικοι της Λευκίμμης, άνθρωποι όλων των ηλικιών, ηλικιωμένοι, νέοι, παιδιά, άντρες και γυναίκες, εκείνη την μέρα δεν είδαν τις εξελίξεις για το ζήτημα της πόλης τους από τις ειδήσεις, βγήκαν στο δρόμο και τις διαμόρφωσαν μόνοι τους. Μια από τις γυναίκες που εκείνη την μέρα βγήκαν στους στους δρόμους ήταν και η … που βρήκε τραγικό θάνατο όταν άντρες των ΜΑΤ ξυλοκόπησαν δύο νεαρά παιδιά και τα έριξαν μαζί με το μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν πάνω στην άτυχη γυναίκα.

Η ουσία όμως δεν είναι να εξετάσουμε αν ο θάνατος της γυναίκας ήταν δολοφονία ή ατύχημα ή αν μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης είχαν τα δύο παιδιά απ’ότι οι μπάτσοι. Η ουσία είναι να δούμε τις αιτίες που έκαναν τους κατοίκους της Λευκίμμης να εξεγερθούν, τις αιτίες και τα συμφέροντα που οδήγησαν το κράτος να απαντήσει με βίαιη καταστολή, τις συνθήκες που κόστισαν τη ζωή ενός ανθρώπου.

Είναι συλλογικό καθήκον λοιπόν να βγούμε στο δρόμο και να καταδικάσουμε εμπράκτως την προσπάθεια κατάπνιξης των κοινωνικών αγώνων και τα αποτελέσματα της. Η κρατική βία δεν κάνει διακρίσεις, στρέφεται ενάντια σε όποιον εξεγείρεται είτε αυτός χαρακτηρίζεται κουκουλοφόρος από τα μμε, είτε είναι απλά κάτοικος ενός χωριού, είτε βρίσκεται στα Εξάρχεια, είτε στη Λευκίμμη Κέρκυρας.


Αύριο μπορεί να είναι η Κομοτηνή, αύριο μπορεί να είμαστε εμείς…

Αντίσταση σε ότι μας σκοτώνει - Αλληλεγγύη στους κοινωνικούς αγώνες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Πέμπτη 12/6, ωρα 18:00 πλατεία ειρήνης


ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Κομοτηνής
Aγ. Γεωργίου 36
www.resistance2003.gr