Μεγάλη η διαμαρτυρία µπροστά στη Βουλή

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου το απόγευμα της Πέμπτης 12/6 στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στη Λευκίμμη. Περίπου 1000 άτομα έδωσαν το παρών από τις 6 μμ, ανάμεσα τους Λευκιμμιώτες, εκπρόσωποι από το Δίκτυο για τα Ανθρώπινα και Πολιτικά Δικαιώματα, Φοιτητικοί σύλλογοι, το ΚΚΕ μ.λ., καθώς και μεμονωμένα άτομα.

Πατήστε για μεγέθυνση

Η πορεία ξεκίνησε γύρω στις 7.30 μμ, από το Σύνταγμα στην Πανεπιστημίου και κατευθύνθηκε στη Σταδίου μέσω Πεσματζόγλου και ξανά πίσω στο Σύνταγμα, μπροστά από τη Βουλή. Κατά τη διάρκεια της πορείας ειπώθηκαν συνθήματα διαμαρτυρίας για τον θανάσιμο τραυματισμό της συμπολίτισσας μας, την παρουσία των ΜΑΤ στη περιοχή και την κατασκευή του παράνομου ΧΥΤΑ.

Στη συνέχεια, επιτροπή έξι ατόμων επέδωσε ψήφισμα στη Γραμματεία του Προέδρου της Βουλής, στην οποία καταδικάζεται η δολοφονική τρομοκρατική επίθεση κατά των πολιτών της Λευκίμμης και ζητείται η άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ και η παύση των εργασιών του ΧΥΤΑ. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν για αρκετή ώρα στην περιοχή και έπειτα απομακρύνθηκαν ειρηνικά.

Ευχαριστούμε το Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Κίνημα Λευκιμμαίων Αθήνας (ΠΠΚΛΑ) που διοργάνωσε το συλλαλητήριο καθώς και όλους όσους βρέθηκαν αλληλέγγυοι στο πλευρό μας.




Σχετικά άρθρα:
Ψήφισμα από τη χθεσινή διαμαρτυρία µπροστά στη Βουλή
Δηλώσεις Αλαβάνου για τα επεισόδια της Λευκίμμης