Ψήφισμα από τη χθεσινή διαμαρτυρία µπροστά στη Βουλή

Εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στην βουλή, είμαστε ενεργοί πολίτες, που αντιδρούμε στο πολλαπλό έγκλημα κατά του περιβάλλοντος και των πολιτών της Λευκίμμης.

Η ηγεσία της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης προσπαθεί να επιβάλλει μια διαχείριση των αστικών αποβλήτων της Κέρκυρας, που είναι καταστροφική για το περιβάλλον και την κοινωνία.
Κατά την χωροθέτηση του ΧΥΤΑ άλλαξαν τον χάρτη της Λευκίμμης, αποκρύπτοντας στοιχεία, που θα απαγόρευαν την συγκεκριμένη επιλογή.

 μετέφεραν την πόλη 1,5 χμ βορειότερα,
 εξαφάνισαν την τουριστική ζώνη
 απέκρυψαν την ύπαρξη δύο ποταμών εκατέρωθεν και την ύπαρξη δασικής έκτασης

Επειδή ο νόμος επιβάλλει την δημοσιότητα, τα μεθόδευσαν όλα στο σκοτάδι και όταν πια το σχέδιο έγινε αντιληπτό, είχε παρέλθει η προθεσμία υποβολής ενστάσεων! Όμως το έγκλημα κατά του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής και της οικονομίας της Λευκίμμης είναι διαρκές και δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από προθεσμίες.

Αυτή η ηγεσία, όντας ανίκανη και εξ’ ίσου αδιάφορη για τα πάντα, τρέχει την τελευταία στιγμή, με πρωθυπουργική εντολή να προφθάσει προθεσμίες και να απορροφήσει και να διαχειριστεί ευρωπαϊκά κονδύλια. Αλλά σε αυτό το ανοσιούργημα, βρέθηκαν αντιμέτωποι με σύσσωμη την κοινωνία της Λευκίμμης, που ξεσηκώθηκε για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της.

Γεννήθηκε ένα αυτόνομο κίνημα, χωρίς αρχηγούς και με άμεσες δημοκρατικές διαδικασίες, που αυτήν την στιγμή αγκαλιάζει όλη την τοπική κοινωνία, διαμορφώνει συνειδήσεις και αντιστέκεται στην λυσσαλέα επίθεση.

Στις 29 Μαίου η ηγεσία της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης κατέβασε 10 διμοιρίες των ΜΑΤ, αποφασισμένη να τσακίσει την αντίσταση των πολιτών. Στόχος τους δεν ήταν μόνον οι πολίτες της Λευκίμμης αλλά και της Θεσσαλονίκης, του Καρβουναρίου Θεσπρωτίας, οι εργαζόμενοι της Κοζάνης και οι σπουδαστές. Στόχος τους ήταν ο παραδειγματισμός όλων όσων ξεσηκώνονται σήμερα στην χώρα μας, γι’ αυτό οι δυνάμεις που έφεραν και η βία που χρησιμοποίησαν, ξεπερνούσε κάθε μέτρο.

Γίναμε όλοι μάρτυρες μιας συντονισμένης προσπάθειας να διαστρεβλωθεί η αλήθεια και να συγκαλυφθούν οι τεράστιες ευθύνες αυτών, που αιματοκύλισαν την Λευκίμμη.

 διαστρεβλώνουν τα γεγονότα, που αφορούν στον θάνατο της συμπολίτισσας μας και κατασκευάζουν ένοχο, ένα παιδί, που και αυτό υπήρξε θύμα άγριου ξυλοδαρμού.
 κατηγορούν τους Λευκιμμιώτες, ότι παραβαίνουν τον νόμο, ότι αγνοούν τις δικαστικές αποφάσεις και ότι θέλουν να φορτώσουν τα σκουπίδια τους σε άλλους.
Τίποτε από όσα λένε δεν είναι αλήθεια.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ:
• Tην δολοφονική τρομοκρατική επίθεση κατά των πολιτών της Λευκίμμης που εναντιώνονται στην κατασκευή του παράνομου Χ.Υ.Τ.Α.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
• Την άμεση απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής που βρίσκονται στον τόπο μας και τρομοκρατούν τους συμπολίτες μας
• Τη ματαίωση της κατασκευής του παράνομου Χ.Υ.Τ.Α στα Μεσοράχια Λευκίμμης
• Την εύρεση και άμεση εφαρμογή λύσης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των σκουπιδιών για όλη την Κέρκυρα
• Την άμεση απόσυρση των κατηγοριών για όλους τους συλληφθέντες και για τον δεκαεξάχρονο τραυματία .
• Την τιμωρία των υπευθύνων για τον τραγικό θάνατο της συμπολίτισσάς μας

Αθήνα 12/6/2008
ΠΠΚΛΑ

Δείτε τις φωτογραφίες από τη χθεσινή διαμαρτυρία