ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΔΙΚΕΣ

Πατήστε για μεγέθυνση
•Δόθηκε αναβολή στην πρώτη υπόθεση - Αναμονή για την απάντηση του Συνδέσμου Καθαριότητας

Δύο άτομα (εκ των τεσσάρων) προσήχθησαν χθες για να δικαστούν για τα επεισόδια της Λευκίμμης στις 16 Ιουνίου. Τελικά δόθηκε αναβολή για την επόμενη εβδομάδα λόγω απουσίας των μαρτύρων για λόγους υγείας. Οι δύο, αντιμετωπίζουν κατηγορίες όπως, παρεμπόδιση λειτουργίας κοινόχρηστης εγκατάστασης (περιφερειακή οδός Λευκίμμης Κάβου) που εξυπηρετεί την συγκοινωνία, συμμετοχή σε δημόσια συνάθροιση πλήθους που με ενωμένες δυνάμεις διέπρατταν βιαιοπραγίες εναντίον προσώπων και εκτέλεσαν βιαιοπραγίες (πετούσαν πέτρες, μολότωφ, ξύλα και διάφορα άλλα αντικείμενα), κατείχαν παράνομα αντικείμενα πρόσφορα για άμυνα και επίθεση όπως εύφλεκτες βόμβες μολότωφ, διατάραξη κοινής ειρήνης, μεταχειρίστηκαν βία και απειλή βίας ενώ οπλοφορούσαν για να εξαναγκάσουν κάποια αρχή να παραλείψει νόμιμη πράξη, δηλαδή έφεραν αντικείμενα με τα οποία μπορούσε να προκληθεί σωματική βλάβη. Όλα αυτά, συνοψίζονται ως εξής: Αντίσταση, παράνομη κατοχή όπλων, οπλοφορία, οπλοχρησία, διατάραξη κοινής ειρήνης, παρακώλυση συγκοινωνιών, κατηγορίες ουκ ολίγες.

Πατήστε για μεγέθυνση
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Αμέσως μετά την αναβολή της υπόθεσης ο Βουλευτής του ΚΚΕ κ. Χαραλάμπους, σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων ανέφερε:
Είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει μία πολιτική κατεύθυνση η οποία λέει ότι θα πρέπει ο ανυπότακτος κόσμος της Λευκίμμης ο οποίος αντιτίθεται και αντιτίθεται και κατά την άποψή μας δίκαια- στη δημιουργία μιας τεράστιας χωματερής στην περιοχή τους, είναι να εκφοβισθεί. Σε άλλο σημείο ανέφερε: «θα κάνουν τον απλό Λευκιμμιώτη πολίτη να σκεφθεί ότι αφού συλλαμβάνουν ακόμα και αθώους, πόσω μάλλον αν εμείς πάμε και πάρουμε μέρος σε ένα συλλαλητήριο, σε μία αντίσταση ενάντια σε αυτά τα οποία τεκταίνονται στο χώρο του ΧΥΤΑ».
Λύση στην υπόθεση της Λευκίμμης ο κ. Χαραλάμπους θεωρεί ότι είναι η κυβέρνηση «να ακούσει τον κόσμο, να γίνουν πραγματικές μελέτες από ένα αναγνωρισμένης αξίας επιστημονικό ίδρυμα όπως είναι το Πολυτεχνείο και εκεί πιστεύω ότι στις μελέτες αυτές
δε θα υπάρξει ούτε ένας κερκυραίος που να αντιδράσει. Όταν έρχεται και λέει μία μελέτη ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στον υδροφόρο ορίζοντα και υπάρχει πρόσφατη- Μάϊος του 2008 από το ΙΓΜΕ- μελέτη που λέει υπάρχει τεράστιος κίνδυνος μόλυνσης όλου του υδροφόρου ορίζοντα της Λευκίμμης και επομένως μόλυνση της τροφικής αλυσίδας στη Λευ-
κίμμη, ο κόσμος είναι δύσπιστος και πρέπει να είναι δύσπιστος».

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
Στο μεταξύ ακόμα δεν έχει απαντηθεί με έγγραφα, ποιος φορέας, ή θεσμός, ή άλλος, ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας, προκειμένου να γίνει το έργο. Όπως γράψαμε και χθες, η ΤΕΔΚ σε έγγραφη απάντησή της σε ερώτημα της «Ε» απάντησε ότι δεν υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ της Εισαγγελίας Κερκύρας ή την Αστυνομία. Το ίδιο ερώτημα έχουμε καταθέσει εγγράφως και προς τον Σύνδεσμο Καθαριότητας και αναμένουμε ακόμα την απάντηση.

Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008, Αριθ. φύλλου 16776