ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ‏

Κέρκυρα, 30/5/2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ!!!

Πίστευα ότι από την επομένη της πρωτοφανούς βάρβαρης επίθεσης των ΜΑΤ (29/5/2008, θα τη θυμάται στη διάρκεια της ιστορίας της η Λευκίμμη), όλοι οι ανευθυνοϋπεύθυνοι διαχειριστές της εξουσίας στο Νομό μας, θα έριχναν τις ευθύνες σε άλλους για την επέμβαση, και τη συνεχιζόμενη παρουσία τους κάτι που έγινε σε ένα βαθμό.
Κανείς τους βέβαια δεν έκανε τίποτε για να αποφευχθούν τα επεισόδια.
Με έκπληξη όμως διάβασαν οι Κερκυραίοι την ομόφωνη ανακοίνωση των Δημάρχων του Νομού μας και των φορέων που συμμετέχουν (ΤΕΔΚ-Σύνδεσμος), οι οποίοι δεν καταδικάζουν τα πρωτοφανή γεγονότα στη Λευκίμμη και ΔΕΝ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ!
Οι πολίτες του Νομού μας , οι δημότες του κάθε Δήμου ξεχωριστά τους λένε και έχουν δίκιο: «Δεν σας πιστεύουμε , δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη γιατί μας φτιάξατε μια χωματερή στο Τεμπλόνι, ενώ μας λέγατε για ΧΥΤΑ.
Τι κάνατε από τότε μέχρι σήμερα για να αποκτήσετε την εμπιστοσύνη των πολιτών και να σας πιστέψουν όταν τους λέτε για ολοκληρωμένη διαχείριση, που βέβαια είναι αναγκαία για το μέλλον μας.
Κάνατε κάτι κύριοι: Φέρατε επανειλλημένα δυνάμεις καταστολής, ή δείξατε και δείχνετε ανοχή και ιδιαίτερα με την τελευταία ομόφωνη ανακοίνωση σας επικροτείτε την βία και μάλιστα πρωτοφανή για την ιστορία της Λευκίμμης και της Κέρκυρας.
Δεν έχετε άλλη επιλογή, (για να πούμε ότι κάτι μπορεί να γίνει,) από το να ανακοινώσετε συγκεκριμένα μέτρα για την ολοκληρωμένη διαχείριση των σκουπιδιών, να ξεκινήσετε με συγκεκριμένες ενέργειες τώρα. Να διεκδικήσετε από το κεντρικό κράτος και την κυβέρνηση της Ν.Δ. τους αναγκαίους πόρους τώρα.
Είστε αναχρονιστικοί όταν μιλάτε σήμερα για κατασκευή και λειτουργία ΧΥΤΑ στα πλαίσια του «περιφερειακού σχεδιασμού» και αναφέρετε σαν μακρινό όραμα την ολοκληρωμένη διαχείριση. Το μόνο που θα καταφέρετε , είναι να χαθούν μεγάλα ποσά, χωρίς να ολοκληρωθούν έργα, ποσά που είναι αναγκαία για την ολοκληρωμένη διαχείριση.
Πρέπει να σβήσουμε από το λεξιλόγιό μας τους ΧΥΤΑ και να μιλάμε πλέον για ΧΥΤΥ.
Εδώ και τώρα ξεκινήστε την ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ!

ΤΩΡΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΑΝΤΑΝΗΣ
Επικεφαλής της Νομαρχιακής Παράταξης
«ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ»