ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

αταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ που οργανώθηκε και καταστρατηγήθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό και τη νεολαία της Λευκίμμης.
Πρόκειται για σχεδιασμένη επίθεση οργανωμένη από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών με στόχο την τρομοκράτηση του λαού και της νεολαίας και το χτύπημα των όποιων δημοκρατικών ελευθεριών έχουν απομείνει.
Χαιρετίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στο λαό και τη νεολαία της Λευκίμμης και τον καλούμε να συνεχίσει τον ενωμένο αγώνα του. Καλούμε τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της Κέρκυρας να δείξουν έμπρακτα την ενεργό υποστήριξή τους. Ο κυβερνητικός αυταρχισμός με τις αστυνομικές επιθέσεις , τις εισαγγελικές και δικαστικές διώξεις εκδηλώνεται σε όλα τα μέτωπα της λαϊκής πάλης. Χτυπούν την εργατική τάξη, τους αγρότες και τη νεολαία που διεκδικούν καλύτερη ζωή. Ο αυταρχισμός και η αστυνομοκρατία αποτελούν συστατικό στοιχείο της αντιλαϊκής πολιτικής γι αυτό η καταδίκη και η αντιμετώπιση με τη μαζική λαϊκή πάλη των κυβερνητικού αυταρχισμού και της αστυνομοκρατίας είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για όλο το λαό και τη νεολαία και όχι μόνο αυτών που κάθε φορά πέφτουν θύματα του αυταρχισμού. Ενεργό ρόλο στο διακύκλωμα του κυβερνητικού αυταρχισμού έχει παίξει η πασοκική πλειοψηφία του Συνδέσμου Καθαριότητας και της ΤΕΔΚ η οποία καλούσε τα ΜΑΤ ενάντια στους κατοίκους του Τεμπλονίου. Στην πράξη οι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ ταυτίζονται πλήρως με τις απαράδεκτες κυβερνητικές επιλογές στο πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών. Η προσπάθεια της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να διαφοροποιηθεί από τον κυβερνητικό αυταρχισμό δεν μπορεί να πείσει κανένα γιατί έχει την ίδια πολιτική με την Νέα Δημοκρατία και χρησιμοποίησε τις ίδιες μεθόδους κρατικής βίας και καταστολής.

Η κυβερνητική επίθεση είχε σαν αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό μιας γυναίκας ενός παιδιού και ενός κατοίκου που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Κέρκυρας και την αδικαιολόγητη σύλληψη 12 ανθρώπων μεταξύ των οποίων τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ Δ.Πιτσιάβα και του Νομαρχιακού σύμβουλου της ΝΑΣ Σταμάτη Πελάη. Οι κατηγορίες εναντίον τους είναι προκατασκευασμένες και χαλκευμένες μα τις γνωστές ασφαλίτικες μεθόδους. Είναι σκευωρία με στόχο τον εκφοβισμό γενικότερα του λαού και της νεολαίας.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των μηνύσεων. Από τους επικεφαλείς των δυνάμενων καταστολής και την εισαγγελέα δεν υπήρχε κανένα σχέδιο ούτε μέτρο για την προστασία της ανθρώπινης ζωής αντίθετα συνειδητά εφάρμοσαν τυφλή βία.

Καλούμε τον λαό και την νεολαία να απαιτήσει την παραδειγματική τιμωρία των επικεφαλείς των αστυνομικών δυνάμεων.. Αστυνομικού διευθυντού Τσιότσιου του επικεφαλής των ΜΑΤ Γιώτη και της εισαγγελέως που είχαν την άμεση διεύθυνση της δολοφονικής επίθεσης των ΜΑΤ. Να απαιτήσει να φύγουν άμεσα τα ΜΑΤ από την Κέρκυρα. Να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής της χωματερής στα Μεσσοράχια. Να απαιτήσουν ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Καλούμε τους εργαζόμενους που ψήφισαν την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Να φύγουν μαζικά από αυτά τα κόμματα και να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ.

Η Κ.Ο. Λευκίμμης του Κ.Κ.Ε . καλεί τον λαό και την νεολαία της Λευκίμμης να συμμετέχει μαζικά την Κυριακή 1/6 2008 και ώρα 7:00 στο συλλαλητήριο που οργανώνει η συντονιστική επιτροπή αγώνα στα Μελίκια.
Λευκίμμη 30 Μαΐου 2008