Συνέντευξη Χρυσικόπουλου

Συνέντευξη του κ. Χρυσικόπουλου χθες στην εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Αντέννα Κέρκυρα ‘Μια στο καρφί και μια στο πέταλο’ για τις εξελίξεις στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης.



Αποθήκευση αρχείου


Δημοσιογράφος:
Να πάμε στον επόμενο ακροατή, κύριέ μου καλή σας μέρα, ο κ. Χρυσικόπουλος αν δεν κάνω λάθος.
Χρυσικόπουλος:
Ο ίδιος. Καλημέρα κ. Ασωνίτη. Τι καλημέρα να λέμε για τη Λευκίμμη σήμερα, όταν αυτό που γίνεται τώρα ξεκίνησε πριν από μερικές μέρες με τον ερχομό του κυρίου Υφυπουργού, που ήρθε εδώ όχι για τιμήσει την Κέρκυρα, ήρθε εδώ με τους παράγοντες της δεξιάς, την υποστήριζα τη δεξιά, με όλους αυτούς, με Νομάρχες, με Δημάρχους, με Περιφερειάρχες, κατέστρωσαν να καταλάβουν τα Ζωνιανά, είναι μικρός ο χαρακτηρισμός που κάνω, της Κέρκυρας που αυτός είναι η Λευκίμμη. Έχουνε τώρα δύο χρόνια με πρόστυχα μέσα, με άτιμα μέσα διότι δεν ανταποκρίνεται ο χώρος που απέχουνε και υποστηρίζουνε με το τοπογραφικό του ΧΥΤΑ, ποιου ΧΥΤΑ; Της μεγάλης χωματερής του Νομού της Κέρκυρας. Τι να πω κ. Ασωνίτη, τι να πω για τον κ. Πουλημένο; Είδατε όλοι οι δήμαρχοι , μαζί βγάλανε ανακοίνωση, αγκαλιά, γιατί ο κ. Πουλημένος ενδιαφέρεται γι αυτούς. Τη Νότια Κέρκυρα την είχαν απαξιώσει πάρα πολλά χρόνια, από μικρό παιδί που ήμουνα στο Γυμνάσιο το δεύτερο, την είχαν απαξιώσει και τη θέλανε σε αυτό το χάλι που τη θέλανε: ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ του Νομού. Ποια είναι αυτή η περιβόητη επιτροπή καθαριότητας που απαρτίζεται από αυτούς τους μεγάλους δημάρχους που είναι και μέλος ο κ. Δήμαρχος Λευκιμμαίων. Που είναι; Που έχει αξαφανιστεί; Θα φάει ξύλο κ. Ασωνίτη, εγώ είμαι 73 χρονών, από μένα δε μπορεί να φάει ξύλο αλλά το βλέπω και αν έχουμε θύμα κ. Ασωνίτη που θα πάνε να κρυφτούνε όλοι αυτοί, με πρώτο και καλύτερο τον Περιφερειάρχη; Κι αν σήμερα ο Καραμανλής παλεύει μόνος του γιατί τον προδίδουν αυτοί και δεν μπορεί να ξέρει ένας πρωθυπουργός της χώρας με τόσες περιφέρειες τι διαδραματίζουνε μικροί υφυπουργοί, σαν αυτόν που ήρθε εδώ να σχεδιάσει αυτό το πράγμα. Γιατί το σχεδίασε και να ‘ρθουνε τα ΜΑΤ, αυτοί που τρώνε ξύλο με τα καδρόνια από τους φοιτητές στη Αθήνα, ήρθανε κ. Ασωνίτη εδώ να χτυπήσουνε γυναίκα και παιδιά; Λυπάμαι για τον κ. Γκίκα, λυπάμαι γιατί είναι πρώην συνάδερφός μου, λυπάμαι για αυτά που είπε.
Δημοσιογράφος:
Κ. Χρυσικόπουλε, είδατε όμως τι είπε ο αρχηγός της ελληνικής αστυνομίας στον κ. Γκίκα. Είπε ότι την χτύπησε μηχανάκι.
Χρυσικόπουλος:
Αυτά μπορούνε να τα λένε όπως πάντοτε όταν χτυπάνε κόσμο, εδώ σηκώθηκε και η ζαρντινιέρα κ. Ασωνίτη, θα το ξεχάσουμε; Ποιανού τα λένε αυτά; Ή νομίζουν ότι είναι οι ξύπνιοι αυτοί και μείς είμαστε οι ηλίθιοι; Το ζούμε το θέμα αυτό. Δεν είμαι εναντίον του ΧΥΤΑ κ. Ασωνίτη. Είμαι εναντίον του ΧΥΤΑ που προβλέπει ο κανονισμός της ΕΟΚ, που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία που είναι μετάφραση του κανονισμού, προσαρμογή. Όχι στον ΧΥΤΑ αυτόν, κατ’ ευφημισμό ΧΥΤΑ, αυτός είναι μία μεγάλη χωματερή μες την καρδιά της επιχείρησης που ζει όλη η Νότια Κέρκυρα και λέγεται Κάβος. Μες την καρδιά της και την μαχαιρώνουνε, την σφάζουνε για να την απαξιώσουνε. Διότι ακόμα κ. Ασωνίτη, θα το πω, μέχρι και ο σεβασμιότατος είναι σεβασμιότατος όχι Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων, σεβασμιότατος Βορείου Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Μάλιστα μπήκε και αυτός στο κατεστημένο και για να τον βγάλεις είναι αδύνατον σε τηλέφωνο, υπάρχουν πενήντα υπασπιστάδες και τον βάλανε στο σύστημα και αυτόν. Λυπάμαι που τα λέω, είμαι θρησκευόμενος αλλά έχω διαβάσει και Καζαντζάκη που δεν ήταν εναντίον της θρησκείας, ήταν εναντίον των λειτουργών της θρησκείας.
Δημοσιογράφος:
Κ. Χρυσικόπουλε, εγώ να ευχαριστήσω, είναι σε αναμονή και άλλοι να μιλήσουν.