Ένα νέο κανάλι γεννιέται

Ο κ. Βέργης στην πρώτη του ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή μέσα από το νέο κανάλι Corfu News είχε καλεσμένο τον κ. Σπύρο Μωραΐτη (πρώην Αντιδήμαρχος) με τον οποίο συζήτησαν για τα καυτά προβλήματα του νησιού μας καθώς και για την απαράδεκτη κατάσταση που μας έχουν φτάσει οι αρμόδιοι φορείς. (Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο CorfuNews)

Πιστός πάντα στις ιδεολογίες του βασισμένες πάνω σε θεμελιώδεις αρχές όπως η διαφάνεια και η αντικειμενική ενημέρωση καυτηρίασε για ακόμη μία φορά την πραγματικότητα για τα κατάντια της άλλοτε ξακουστής Κέρκυρας μας.

Σε γραπτή του επιστολή που δημοσιεύεται στο www.corfunews.eu γράφει τα εξής:


Το CORFU NEWS θα υπηρετεί Εσάς, τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ από τα Μεσσοράχια, και όχι τα ανθρωπάκια με τα πολλά λεφτά!!!

Ζούμε στον αιώνα της τεχνολογικής επανάστασης, στον αιώνα των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

Η ύπαρξη ενός συστήματος Μέσων Επικοινωνίας επηρεάζει καθημερινά και σταθερά τη διαμόρφωση κάθε κοινωνίας.

Όμως η τεράστια και αναντίλεκτη δύναμη της Τηλεόρασης καθίσταται άκρως επικίνδυνη, όταν δεν είναι ελεύθερη, όταν δεν διαφυλάσσεται η ελευθερία έκφρασης του δημοσιογράφου.

Το υψηλό συναίσθημα ευθύνης, είναι το ηθικό θεμέλιο ενός λειτουργού της δημοσιογραφίας.

Δυστυχώς, πολλοί ιδιοκτήτες μέσων μαζικής ενημέρωσης, έχουν σαφείς στόχους και προθέσεις: Να προβάλλονται ευνοϊκά τα συμφέροντά τους και να μην αναφέρονται τυχόν αμφισβητήσεις που θίγουν «ημετέρους»!

Δυστυχώς, ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών υπακούοντας σε σκοπιμότητες και συμφέροντα, αδιαφορούν για την διαστρέβλωση της αλήθειας και της αντικειμενικής πραγματικότητας!

Η κοινή γνώμη, εύκολα παραπλανάτε, και αποπροσανατολίζεται, τα ήθη διαστρέφονται και διαφθείρονται, η ίδια η κοινωνική γαλήνη διαταράσσεται και τίθεται σε κίνδυνο το ίδιο το δημοκρατικό μας πολίτευμα!

Η κοινωνική μας ζωή οδηγείται σε ηθική και πνευματική κατάπτωση όταν δεν διασφαλίζεται η ελευθερία του λόγου, η ελεύθερη έκφραση.

Η λογοκρισία και η φίμωση μόνο σε ανελεύθερα καθεστώτα ταιριάζουν κύριε Ρίζο.

Ο αγώνας μας για ελεύθερη και υπεύθυνη κριτική, είναι αγώνας για την ίδια τη Δημοκρατία μας.

Αξίζει να σταθούμε όρθιοι, σε μια εποχή που όλα γκρεμίζονται, σε μια εποχή που τα πάντα με ευκολία κατεδαφίζονται, εξευτελίζονται και ποδοπατούνται.

Ο χρυσός και στη λάσπη λάμπει!

Η αντικειμενικότητα πνίγεται, η αμερόληπτη ενημέρωση στραγγαλίζεται, στο βωμό επιβαλλομένων συμφερόντων και κάθε είδους εξαρτήσεων και …. σκοπιμοτήτων!

Δυστυχώς, η δημοσιογραφική δεοντολογία στην εποχή μας, εποχή που ακόμα και οι αξίες και οι ηθικές και πνευματικές αρετές εξαργυρώνονται αγαπητέ ....... με λίγα «αργύρια» καταστρατηγείται.

Κάποιοι δε, βολεύονται!

Επιθυμούν απροκάλυπτα και ανενδοίαστα ο δημοσιογράφος να πάψει να είναι λειτουργός, να πάψει να υπηρετεί την αλήθεια, να μη φωτίζει αλλά να συσκοτίζει, να μην καυτηριάζει τα κακώς κείμενα αλλά να τα εκθειάζει!

Επιθυμούν, ο δημοσιογράφος να μην ελέγχει την κατάχρηση, να μην αγγίζει την αυθαιρεσία!

Επιθυμούν ο δημοσιογράφος να μην έχει δική του φωνή, να μην δικαιούται να εκφράζει, να διατυπώνει τη γνώμη του.

Ο Δημοσιογράφος -καθαυτούς- να καταθέσει τα όπλα της έντιμης, της αψεγάδιαστης, της φωτισμένης ενημέρωσης!

Ο δημοσιογράφος από λειτουργός πρέπει να γίνει ευπειθέστατος υπάλληλος των ισχυρών εργοδοτών!

Μια τέτοια όμως δημοσιογραφική, κατευθυνόμενη λειτουργία, οπωσδήποτε υπηρετεί τα συμφέροντα αυτών που λυμαίνονται την Κέρκυρα τόσα και τόσα χρόνια, παρανομώντας κλέβοντας, εκβιάζοντας και όχι τα πραγματικά συμφέροντα του δύσμοιρου Κερκυραϊκού λαού μας.

Βαθύτατη πεποίθησή μου είναι ότι είναι προτιμότερο να συντάσσομε με τον απλό, τον αγνό, τον έντιμο Λαό μας, που μονάχος του χωρίς «ισχυρά» στηρίγματα, χωρίς προστάτες, χωρίς οικονομικούς «μεγιστάνες», δίνει τον καθημερινό του αγώνα στα Μεσσοράρια της Λευκίμμης για να ζήση αξιοπρεπές, έντιμα, περήφανα αυτός και τα παιδιά του σε ένα περιβάλλον υγειές.

Αυτόν τον απλοϊκό Λαό και τον πιστεύω και τον τιμώ και Αυτόν θα υπηρετώ εγώ και όλοι εμείς του Corfu News, με κάθε τίμημα, όσο ακριβό και αν είναι!

Αυτόν τον Λαό από εδώ θα τον συμβουλεύουμε και θα τον ενημερώνουμε με τα χρήσιμα και όχι με τα ευχάριστα!

Ας γνωρίζουν κάποιοι οικονομικά δυνατοί!!! Ότι η Δύναμη πρέπει να είναι στην υπηρεσία του δικαίου και όχι το δίκαιο στην υπηρεσία της δυνάμεως!


Αγαπητέ κύριε Βέργη, ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης σας εύχεται κάθε επιτυχία. Τέτοιες προσπάθειες θα πρέπει να επιβραβεύονται και να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση.

Ο λαός της Κέρκυρας σας ευγνωμονεί που συμπαραστέκεστε στα προβλήματα του. Συνεχίστε ανένδοτα στον δρόμο που χαράξατε, δεν θα βρεθείτε μόνος.