ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ καταγγέλλει τη σημερινή βίαιη και άγρια επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των κατοίκων της Λευκίμμης, που περιφρουρούσαν το χώρο του ΧΥΤΑ.
Πρόκειται για την πιο βάρβαρη επίθεση εναντίον των συνδημοτών μας, που γνώρισε ποτέ ο τόπος μας. Αυτή είναι η απάντηση της κυβέρνησης στα δίκαια αιτήματα των Λευκιμμιωτών και στην προσπάθειά τους να δώσουν ορθολογική λύση στο οξύ πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που αφορά όλο το νομό.
Στο όργιο βίας, εκφοβισμού και συλλήψεων είναι άμεσα συμμέτοχοι, συνένοχοι και εντέλει ηθικοί αυτουργοί οι αιρετοί άρχοντες του τόπου μας, που διαχειρίστηκαν μέχρι σήμερα το θέμα, και ιδιαίτερα ο Σωτήρης Μικάλεφ ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας και ο Δήμαρχος Λευκιμμαίων Σπύρος Γατσούλης.
Οι πολίτες όμως, έχουν τρόπους να αντισταθούν στην κρατική βία και καταστολή σε όλες τις μορφές της. Σε αυτή τους την αντίσταση θα μας βρουν συμπαραστάτες.
Ο αγώνας των κατοίκων της Λευκίμμης ούτε προσφέρεται ούτε θα επιτρέψει την υποκρισία και την προσπάθεια εκμετάλλευσης από ανθρώπους που έχουν διαχρονικά σοβαρές πολιτικές ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση.


Καταδικάζουμε:
· Την απροκάλυπτη και ωμή βία των ΜΑΤ εναντίον των πολιτών, αδιακρίτως φύλου και ηλικίας, που οδήγησε σε σοβαρούς τραυματισμούς. Η προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας, να παρουσιάσουν το βαρύτατο τραυματισμό της γυναίκας και του νεαρού διαδηλωτή ως τροχαίο ατύχημα, παραπέμπει σε λογικές τύπου «ζαρντινιέρας».
· Την καταστροφή από τα ΜΑΤ, περιουσίας των κατοίκων (μεταφορικά μέσα)
· Την τραμπούκικη συμπεριφορά και υβριστική φρασεολογία, που με απίστευτο μίσος χρησιμοποίησαν τα «όργανα της τάξης» εναντίον των Λευκιμμιωτών.
· Την εισαγγελέα Κέρκυρας κ. Νταϊρούση, που εκτελώντας άνωθεν εντολές πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων διέταξε και επέβλεπε το όργιο βίας, που συνέβαινε μπροστά στα μάτια της.

Απαιτούμε:
· Την άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ από τη Λευκίμμη και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.
· Την άμεση απομάκρυνση της εισαγγελέα από την Κέρκυρα ως persona non grata
· Να μπει σε πρώτη προτεραιότητα από την περιφέρεια, τη Νομαρχία και το Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων η επίλυση του προβλήματος με την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, με την αξιοποίηση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών, που έχουν αναπτυχθεί στον τομέα αυτό.

ΛΕΥΚΙΜΜΗ, 29/5/08ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ