Έτσι κόπηκαν οι Εκπομπές ΤΗΛΕΣΟΚ του Τρύφωνα Βέργη

Όταν ο Τρύφωνας Βέργης άρχισε να προβάλει τα τεράστια Οικολογικά προβλήματα και προβλήματα Δημόσιας Υγείας που έχει δημιουργήσει η κατασκευή του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την κατασκευή του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, τότε άρχισαν οι πιέσεις από την ιδιοκτησία του Τηλεκέρκυρα να σταματήσει τις εκπομπές με αυτό το θέμα και με αναφορές στον συγκεκριμένο εργολάβο.

Από το 1993 που ο Τρύφωνας Βέργης εργάζεται στο Τηλεκέρκυρα όλες οι εκπομπές του γίνονται ημέρα Τρίτη και επανάληψη την Τετάρτη το απόγευμα.

Τρίτη 25 Μαρτίου, η εκπομπή ΤΗΛΕΣΟΚ είχε ως θέμα τον «ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ και ΤΕΜΠΛΟΝΙΟΥ», και έγιναν αποκαλύψεις για τον τρόπο κατασκευής καθώς επίσης παρουσιάστηκαν και έγγραφα που αφορούν το συγκεκριμένο έργο.

Τετάρτη 26 Μαρτίου, δεν έγινε η επανάληψη της εκπομπής μετά από εντολή του γνωστού λογιστή (της οικογένειας Ρίζου) και κατά 25% μετόχου του Τηλεκέρκυρα κ. Ευάγγελου Δρίτσα «λόγω άνωθεν πιέσεων» .

Τρίτη 29 Απριλίου, στην εκπομπή Τηλεσόκ ήταν καλεσμένοι, Ο παγκοσμίως γνωστός καθηγητής Ιατρικής Γενετικής και Διευθυντής Ιατρικής Γενετικής του Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» κύριος Νίκος Πανδής, Ο Οικονομολόγος κύριος Νίκος Πανδής, Η κυρία Μαρία Μυρίλλα και Η κυρία Μαρία Κοντομάρη, με θέμα: Απάντηση στην Τεχνική Εταιρεία ΔΟΜΟΚΑΤ και Επιπτώσεις στην υγεία και στο περιβάλλον από την κατασκευή των ΧΥΤΑ. Η επανάληψη της εκπομπής την Τετάρτη 30 Απριλίου όχι μόνον δεν πραγματοποιήθηκε αλλά η ιδιοκτησία του Τηλεκέρκυρα για περισσότερο από 5 ώρες είχε μπάρες και καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας και το βράδυ έπαιζε όπερα σε επανάληψη.

Τετάρτη 30 Απριλίου, ο δημοσιογράφος Σπύρος Ζηνιάτης και δ/ντής ειδήσεων του Τηλεοπτικού σταθμού CORFU CHANEL, επισκέφθηκε την πολεοδομία του Δήμου Κερκυραίων και με αιτήσεις του για δημοσιογραφική (!) έρευνα ζητούσε να πληροφορηθεί για τις τυχόν παρανομίες που έχει το Ξενοδοχείο Μον Ρεπό Παλλάς ιδιοκτησίας της οικογένειας Ρίζου και ιδιοκτητών του Τηλεκέρκυρα. Αλήθεια, έτσι κάποιοι δημοσιογράφοι αντιλαμβάνονται την δημοσιογραφία; Και κατά αυτό τον τρόπο λειτουργούν οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ όταν πιέζονται, (για τις τυχόν παρανομίες που έχουν διαπράξει κατά του περιβάλλοντος, εξαπάτησης Δημοσίων Υπηρεσιών, Υπουργείων, Δασαρχείων και Αλλοίωσης δικαστικών αποφάσεων με ψευδομάρτυρες Δημόσιους λειτουργούς); σταματούν την ενημέρωση των πολιτών σε σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας, περιβάλλοντος και παρανομιών;

Πρέπει λοιπόν το Ραδιοτηλεοπτικό και το Υπουργείο να επανεξετάσει σε ποιους έχει χορηγήσει τις άδειες λειτουργίας με ποιόν τρόπο λειτουργούν και αν οι σταθμοί αυτοί έχουν τις προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία και εκπέμπουν με την ισχύ που αναφέρει η αδεια τους;

Πρέπει Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να εξετάσει τις δικαστικές αποφάσεις των τελευταίων ετών για να διαπιστωθεί όλη η αλήθεια για όλα όσα έχουν συμβεί στο Νησί της αμαρτίας και παρανομίας που λέγεται ΚΕΡΚΥΡΑ και οι οικονομικές υπηρεσίες (από την Αθήνα) να κάνουν πραγματική και σε βάθος έρευνα και τότε ήμαστε σίγουροι που όλοι θα καταλάβουμε ποιοι και γιατί κρατούν την ενημέρωση του λαού στα χέρια τους.

Τότε θα καταλάβουμε όλοι οι Κερκυραίοι γιατί το Νησί μας μαστίζεται από τους Καρκίνους και γιατί χάνουμε τα παιδιά μας και τους συγγενείς μας και ποιοι είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται την δικιά μας δυστυχία κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ εις βάρος της υγείας μας και του περιβάλλοντος.

Να γίνει σε βάθος έρευνα για να δούμε εάν στην Κέρκυρα λειτουργεί καρτέλ Δημοσίων Έργων (μοιράζοντας επιταγές κατά την διάρκεια των δημοπρασιών); Και με ποιο ποσοστό έκπτωσης κατασκευάζονται τα Δημόσια έργα στο Νησί;

Υπάρχουν έργα που έχουν πληρωθεί και ουδέποτε κατασκευάστηκαν;

Ελπίζω και εύχομαι να βρεθούν αδέκαστοι Λειτουργοί που θα ξεσκεπάσουν τα βρωμερά όρνια που ξεσκίζουν τις σάρκες του Κερκυραϊκού Λαού.


Πηγή: Τρύφωνας Βέργης Corfu News