ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Π.Κ.Λ.Α

Αθήνα 6/4/2008




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στις 5 Απριλίου 2008 ημέρα Σάββατο το Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Κίνημα Λευκιμμαίων Αθήνας (Π.Π.Κ.Λ.Α.) διοργάνωσε εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας με θέμα»: «ΕΝΑΣ Χ.Υ.Τ.Α. ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ: Η περίπτωση της Κέρκυρας».

Στην εκδήλωση μίλησαν οι κ. κ. Β. Τερζής (WWF- ΕΛΛΑΣ), ειδικός στη διαχείριση απορριμμάτων και στη περιβαλλοντική νομοθεσία, Π. Γραμμέλης (ΕΜΠ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Ινστιτούτου Τεχνολογίας & Εφαρμογών Στερεών Καυσίμων, ειδικός τεχνολογιών αξιοποίησης στερεών καυσίμων και εναλλακτικών μορφών ενέργειας, Αθ. Δήμου (Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης), ειδικός σε θέματα ανακύκλωσης, Αλ.Γκιόκας (Ε.Μ.Π) Πολιτικός Μηχανικός τομέας Υδάτινων Πόρων, ειδικός σε θέματα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων, ειδικός σε θέματα ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων στη Κέρκυρα και Σπ. Κουρής αρχιτέκτονας, εκπρόσωπος του Π.Π.Κ.Λ.Α..

Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία λόγω της αθρόας προσέλευσης του κόσμου (γεγονός που καταδεικνύει το ενδιαφέρον των πολιτών για τέτοια ζητήματα) και της επιστημονικής αρτιότητας των ομιλιών.

Στην εκδήλωση έγινε υψηλού επιπέδου τεκμηρίωση του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, των αναγκαίων προϋποθέσεων της δημιουργίας των ΧΥΤΑ και της ορθολογικής αντιμετώπισης των προβλημάτων από όλους τους έγκριτους ομιλητές.

Ο κ. Σπ. Κουρής εστίασε την ομιλία του στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Κέρκυρα, κατέδειξε την έλλειψη ενός μακροπρόθεσμου και ορθού σχεδιασμού για ολόκληρο το νησί, από τους υπεύθυνους φορείς και την επιχειρούμενη σε αυτό το πλαίσιο προσπάθεια δημιουργίας ΧΥΤΑ στην Λευκίμμη, χωρίς τις απαραίτητες χωροταξικές και γενικότερα σχεδιαστικές προδιαγραφές με απειλούμενη οικολογική, οικονομική και πολιτιστική καταστροφή της Λευκίμμης.

Την εκδήλωση μας χαιρέτησαν η Συντονιστική Επιτροπή του κινήματος της Λευκίμμης, ο σύλλογος "Αλεύχιμο", ο δήμαρχος Κερατέας και εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Ευχαριστούμε θερμά όλους εκείνους, που παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες μας τίμησαν με την παρουσία τους και ζητούμε την κατανόηση των ακροατών, που παρακολούθησαν την εκδήλωση μας όρθιοι ή σε video-wall έξω από την κατάμεστη αίθουσα.

www.ppkla.blogspot.com