Καταγγελία κατοίκων Λευκίμμης

Εμείς οι κάτοικοι Λευκίμμης , έχουμε την πλήρη γνώση και πεποίθηση ότι το υπό κατασκευή έργο “ΧΥΤΑ – Ν.Κέρκυρας”, θα καταστρέψει την κοινωνία μας εξαιτίας των συνεπειών που θα έχει στην υγεία μας , στο περιβάλλον μας , στον τουρισμό και στην οικονομία μας.

Και τούτο επειδή όλες οι διαδικασίες και οι αποφάσεις για την θεσμοθέτηση και την χωροθέτηση του ΧΥΤΑ – Νότιας Κέρκυρας του Νομαρχιακού σχεδίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων Νομού Κέρκυρας και του περιφερειακού σχεδίου που ακολούθησε , από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 μέχρι σήμερα , είναι μεθοδευμένες εις βάρος μας και παράνομες.

Ευθύνη για όλες αυτές τις παρανομίες και συνακόλουθα για την καταστροφή μας , έχουν όσοι αναμείχθηκαν ενεργά ως κατά νόμο υπεύθυνοι και αρμόδιοι για την διεκπεραίωση του σχεδίου διαχείρισης και όλοι όσοι υιοθέτησαν τις πράξεις αυτές και συνεχίζουν να τις εφαρμόζουν σήμερα.

Εναντίων όλων αυτών στρεφόμεθα με την παρούσα ενέργειά μας και τους καταγγέλλουμε για ποινικές και κακουργηματικές πράξεις και ζητάμε να εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο ποινές και να σταματήσει άμεσα η κατασκευή του παράνομου και καταστροφικού αυτού έργου.

Κάτοικοι Λευκίμμης