Όραμα για την Λευκίμμη Εδώ και Τώρα, Δεν υπάρχει Χρόνος

Χωρίς περιττά λόγια θα εκφράσω την προσωπική άποψη ότι η επικοινωνιακή πολιτική όλων των μελών του Συνδέσμου Καθαριότητας και πρώτα από όλα του προεδρείου της είναι η κύρια αιτία της μεγάλης κοινωνικής αναστάτωσης και αναβρασμού στην Νότια Κέρκυρα και ειδικά στα Πεντάχωρα και στην Λευκίμμη.

Κανένας εκ των δημοτών των περιοχών αυτών δεν είναι αρνητικός με την πραγματοποίηση ουσιαστικής, βιώσιμης και μακροχρόνιας λύσης αλλά η επιλογή της "ενσυνείδητης" καθυστέρησης στο παρά πέντε πριν χαθεί η πίστωση και η επιβολή των δυνάμεων καταστολής της Ελληνικής Αστυνομίας να απομακρύνουν όλους τους πολίτες κάθε φορά που εξέφραζαν την εναντίωσή τους αποτελεί μέγα λάθος. Όχι μόνο επικοινωνιακό και βαθιά πολιτικό.
Οι πολίτες πλέον έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στους πολιτικούς είτε είναι Δήμαρχος της Λευκίμμης είτε αλλού. Η τοπική αυτοδιοίκηση μέσα στο πλαίσιο των περιορισμένων ευθυνών της είναι να επικοινωνήσει με τους πολίτες καθημερινά και να συμμερίζεται τις ανησυχίες και τα προβλήματά τους και να δίνει λύσεις.

Καμία επιστημονική ημερίδα, κανένα σεμινάριο και καμία σύσκεψη στρογγυλής τράπεζας με κοινωνίες πολιτών δεν έγινε και ο λόγος είναι ότι:
  1. Tο πείραμα του Τεμπλονίου απέτυχε και οι οικογένειες σε όλο τον δήμο εκεί πληρώνουν σοβαρό εξωτερικό κόστος καθημερινά
  2. H μέθοδος του ΧΥΤΑ είναι ήδη ξεπερασμένη
  3. O χώρος της Μεσοραχιάς είναι ακατάλληλος
  4. H τοπική αυτοδιοίκηση της Λευκίμμης απέδειξε ανίκανη από μόνη της να χειρίζεται μεγάλα έργα (απόδειξη τι έγινε με τον βιολογικό καθαρισμό Λευκίμμης)

Ο κόσμος γνωρίζει όμως δεν μιλάει, ίσως να λέει από μέσα του ότι μίλησε στις εκλογές αλλά μετά αμφιβάλλει. Πολύ φοβάμαι ότι όλοι αυτοί που παίρνουν τις τόσο επιπόλαιες αποφάσεις για την περιοχή της Λευκίμμης, πλέον καθημερινά, θα πρέπει να κρίνονται και ο κόσμος να παλεύει να προστατέψει την ιστορία του και τις επόμενες γενιές με γνώσεις και αγώνα.

Η Λευκίμμη είναι πολύ πίσω αναπτυξιακά από όλες τις άλλες περιοχές, οι ίδιοι οι πολίτες θα πρέπει να την ανασυγκροτήσουν και να δώσουν όραμα, κίνητρο και θέση στη Νέα Γενιά της Λευκίμμης.

Νίκος

Πηγή: THE ALEFKI BLOG