ΛΕΥΚΙΜΜΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Την Παρασκευή 26-01-2008 αντιπροσωπεία κατοίκων της Λευκίμμης με επικεφαλής την Συντονιστική επιτροπή αγώνα ενάντια στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης πήγαν στη περιφέρεια Ιονίων Νήσων να διαμαρτυρηθούν στον περιφερειάρχη για την παρουσία των ΜΑΤ στην Λευκίμμη και να του εκφράσουν την αντίθεσή τους για το παράνομο έργο κατασκευής ΧΥΤΑ στη θέση Μισοράχια του Δήμου Λευκιμμαίων.

Ο γ. γραμματέας περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Σ. Βόσδου απουσίαζε και η αναπληρώτρια Ελένη Παπαβλασοπούλου δεν ενεφανίσθη.

Το ψήφισμα της αντιπροσωπείας απεδόθη στον κ. Αντώνη Φασιλή.

Όταν ερωτήθη από το μέλος της Συντονιστικής επιτροπής Σπύρο Βλάχο ποίος έφερε τα ΜΑΤ στην Λευκίμμη , απάντησε ότι δεν γνωρίζει.

Μάθαμε αργότερα από πληροφορίες , ότι ο Σύνδεσμος καθαριότητας ( ο Δήμαρχος Λευκιμμαίων μέλος του συνδέσμου ) μαζί με τον εργολάβο Ασωνίτη , ζήτησαν από την Εισαγγελία Κερκύρας να τους προστατεύσει από τους κατοίκους της Λευκίμμης που εμπόδιζαν να γίνει το έργο , και έφεραν τα ΜΑΤ.

Κυριακή 27-01-2008 στο χώρο του Δημοτικού σχολείου Κάβου 18.00 μ.μ έγινε μεγάλη συγκέντρωση που την οργάνωσαν επιχειρηματίες και εργαζόμενοι του Κάβου και ενημερώθηκαν για τις ολέθριες επιπτώσεις που θα έχει ο τουρισμός του Κάβου από την κατασκευή έστω μιας ελεγχόμενης χωματερής στα Μισοράχια.

Τετάρτη 30-01-2008 οι κάτοικοι της Λευκίμμης με επικεφαλής την Συντονιστική επιτροπή αγώνα ενάντια στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης με τα αυτοκίνητά τους έφθασαν στο χώρο έμπροσθεν των Δικαστηρίων Κερκύρας , με πανό και συνθήματα για να παραστούν στη Δίκη που γινόταν εξ αναβολής για τα ασφαλιστικά μέτρα των κατοίκων που ζητούσαν προσωρινή αναστολή εργασιών.

Με αίτημα του δικηγόρου προς το δικαστήριο ζητούσε να προσκομίσει ο αντίδικος ( Σύνδεσμος καθαριότητας και προστασίας περιβάλλοντος ) την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων , αίτημα το οποίο έκανε δεκτό το δικαστήριο.

Σήμερα στη Δίκη ο σύνδεσμος δεν προσκόμισε τις μελέτες , αλλά δεσμεύτηκε εντός δύο ημερών να τις προσκομίσει.

Για τα ασφαλιστικά μέτρα το δικαστήριο έδωσε νέα αναβολή για τις 20 του Φλεβάρη.

Πέμπτη 31-01-2008 είχε συνεδρίαση η συντονιστική επιτροπή αγώνα για να προχωρήσει σε νέες κινητοποιήσεις.

Εκεί πληροφορηθήκαμε ότι το πρωί της ίδιας ημέρας είχε συνάντηση ο περιφερειάρχης με τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Λευκιμμαίων.
Δήμαρχος Σπύρος Γατσούλης , Μοναστηριώτης Αναστάσιος , Βλάσσης Αθανάσιος , Γαστεράτος Χρήστος , απουσίαζε ο Ζερβός Κώστας , μέχρι τώρα δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο της συζήτησης.

Η συντονιστική επιτροπή αγώνα καλεί τους Λευκιμμιώτες σε λαϊκή Συνέλευση στο κέντρο Έσπερος την Κυριακή 3-2-2008 και ώρα 5 μ.μ για συζήτηση και ενημέρωση.

Σπύρος.