Aνακοινωση ΚΝΕ

Καταγγέλλουμε την κυβερνητική προσπάθεια καταστολής, με ΜΑΤ και χημικά, της αντίστασης του λαού της Λευκίμμης. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη σύλληψη στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που υπερασπίζονταν το δικαίωμα στην ζωή σε ανθρώπινο περιβάλλον.

Ξέρουμε καλά ότι αυτές οι ενέργειες έγιναν κάτω από τις εντολές της κεντρικής αλλά και ντόπιας ηγεσίας της ΝΔ που συνεχίζει την προσπάθεια να εγκαταστήσει τον “δικό της” εργολάβο, σε μια αμφιβόλου καταλληλότητας περιοχή της Λευκίμμης. Ο εν λόγω εργολάβος δεν είναι τυχαίος, είναι ο ίδιος που παρέδωσε το έργο του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου χωρίς να έχει ολοκληρωθεί, χωρίς να έχει τις βασικές υποδομές που απαιτεί ένας ΧΥΤΑ. Την ίδια κατάσταση με το Τεμπλόνι θέλουν να διαμορφώσουν και στη Λευκίμμη. Εάν δεν ήταν έτσι, εάν το έργο θα γινόταν σύννομα και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις τότε ποιος ο λόγος της βίαιης καταστολής των κινητοποιήσεων.

Οι συλλήψεις του Σπ. Σαμοϊλη, Νομαρχιακού Συμβούλου, στελέχους του ΚΚΕ, του Ορ. Μπορμπώτη, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου της ΚΝΕ και εκλεγμένο μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Φοιτητών Τμήματος Πληροφορικής καθώς και ενός ακόμα Λευκιμιώτη νεολαίου ένα στόχο έχουν. Να κάμψουν την ριζοσπαστική πορεία που έχει πάρει ο αγώνας εναντία στην καταστροφή του περιβάλλοντος, ο αγώνας για ανθρώπινες συνθήκες ζωής, κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης και των εργολάβων.

Η αντιπεριβαντολογική πολιτική της ΝΔ σαν συνέχεια της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ δεν υπολογίζει στο πέρασμα της τις συνέπειες για την δημόσια υγεία, για το περιβάλλον του τόπου. Αυτή την αντιπεριβαλοντική πολιτική θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις μαζί με τους φορείς της νεολαίας, να την μπλοκάρουμε.

Σήμερα υπάρχει μια λύση. Να μαζικοποιήσουμε τον αγώνα μας, να ξεφύγει από τα στενά όρια του Δήμου της Λευκίμμης και να αγγίξει όλο το λαό της Κέρκυρας. Μόνο έτσι θα αναγκαστεί η κυβέρνηση να δώσει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα των διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί.

Καλούμε την νεολαία της Κέρκυρας όχι απλά να συμπαρασταθεί αλλά να δυναμώσει τον αγώνα για να παρθούν άμεσα και σχεδιασμένα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος.
Απαιτούμε να αποσυρθούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ από την περιοχή.
Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες που απαγγελθεί στους συλληφθέντες.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Πηγή Athens independent media center