ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

View in English
“Τα πιο φλογερά μέρη στην κόλαση προορίζονται για εκείνους που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατήρησαν την ουδετερότητά τους”
Δάντης “Κόλαση” (εκδ.Ζαχαρόπουλος)

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2008

«Όχι» στις χωματερές

Στη Λευκίμμη εξακολουθούν να βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ στο χώρο των εργασιών. Οι κάτοικοι της Λευκίμμης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις. Χτες πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό του δημαρχείου με τη συμπαράσταση μαθητών από το σχολείο της Λευκίμμης που προέβη σε κατάληψη απαιτώντας την αναστολή των εργασιών του εργολάβου, την περιφρούρηση των οποίων έχουν αναλάβει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Την απόσυρση των δυνάμεων των ΜΑΤ - που κατέφθασαν κατόπιν κυβερνητικής εντολής μέχρι και από τη Θεσσαλονίκη - απαίτησε ο Θεόδωρος Γουλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου. Το στέλεχος του Κόμματος κατήγγειλε επίσης χαφιεδίστικες ενέργειες και αντιδημοκρατικές πρακτικές από στελέχη της αστυνομίας που τροφοδοτεί η κυβέρνηση. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, όπως ανέφερε, ανώτεροι αξιωματικοί της τοπικής αστυνομίας ρωτούν και συλλέγουν στοιχεία για την πολιτική δράση στελεχών του ΚΚΕ με αφορμή την κινητοποίηση των κατοίκων της Λευκίμμης όπου οι κομμουνιστές εκφράζουν την έμπρακτη συμπαράσταση και στηρίζουν τον αγώνα τους.

Πηγή Ριζοσπάστης