Ερωτήσεις Χαραλάμπους

Ερώτηση προς τους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους με θέμα τον «αυταρχισμό» όπως αναφέρει, κατά την έναρξη εργασιών κατασκευής του ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη. Ο κ. Χαραλάμπους ερωτά τον αρμόδιο υπουργό τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να απομακρυνθούν άμεσα οι ειδικές δυνάμεις καταστολή από το ΧΥΤΑ , τι μέτρα θα ληφθούν ώστε ο ΧΥΤΑ να μη μετεξελιχθεί σε χωματερή αλλά και να υπάρξει ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων στο νομό.
Επίσης, ο κ. Χαραλάμπους κατέθεσε ερώτηση και στον Υπουργό Υγείας για τα προβλήματα στη λειτουργία του γενικού νομαρχιακού νοσοκομείου από τη μη ύπαρξη Διοικητικού Συμβουλίου και ερωτά τον αρμόδιο υπουργό το προτίθεται να πράξει έτσι ώστε να επιλυθεί άμεσα το θέμα της συγκρότησης του συμβουλίου αλλά και ζητά «να ανακληθούν άμεσα οι παράνομες αποσπάσεις των γιατρών».

Πηγή ΕΡΤ

Σχόλια:


«Ο κ. Χαραλάμπους ερωτά τον αρμόδιο υπουργό τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να απομακρυνθούν άμεσα οι ειδικές δυνάμεις καταστολή από το ΧΥΤΑ , τι μέτρα θα ληφθούν ώστε ο ΧΥΤΑ να μη μετεξελιχθεί σε χωματερή αλλά και να υπάρξει ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων στο νομό.»

Ρωτάει:

«τι μέτρα θα ληφθούν (από την κυβέρνηση) ώστε ο ΧΥΤΑ να μη μετεξελιχθεί σε χωματερή»

Άρα η θέση του κ. Χαραλάμπους είναι να γίνει ο ΧΥΤΑ στα Μισοράχια αλλά να μην «μετεξελιχθεί σε χωματερή».

Λυπάμαι αλλά με το ερώτημα του δεν εκφράζει την αγωνία και τον αγώνα της Λευκίμμης.

Οι Λευκιμμιώτες θεωρούν ότι δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία χωροθέτησης και ζητούν εις μάτην να τους δοθούν οι περιβαλλοντολογικές μελέτες, που ήταν απαραίτητες, προκειμένου να χωροθετηθεί ο ΧΥΤΑ.

Ο κ. Χαραλάμπους έχει ενημερωθεί επαρκώς για την υπόθεση αυτή και παρόλα αυτά, δέχεται να γίνει ο ΧΥΤΑ στα Μισοράχια.

Διαπιστώνω ότι η θέση του ευρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τους εκφραστές της παράταξης του στο Δημοτικό Συμβούλιο, που σε κάθε ευκαιρία ψηφίζουν σταθερά υπέρ του ΧΥΤΑ.

Θ. Πανδής