ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

View in English
“Τα πιο φλογερά μέρη στην κόλαση προορίζονται για εκείνους που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατήρησαν την ουδετερότητά τους”
Δάντης “Κόλαση” (εκδ.Ζαχαρόπουλος)

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008

Αναβλήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για το ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Αναβλήθηκε για τις 20 Φεβρουαρίου, μετά από αίτημα της πλευράς των κατοίκων της Λευκίμμης, η συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει κατά του Συνδέσμου Καθαριότητας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, για τη διακοπή εργασιών κατασκευής του ΧΥΤΑ στη θέση Μεσοράχη. Παραλλήλως, το δικαστήριο έδωσε παράταση 2 ημερών στο Σύνδεσμο Καθαριότητας για να προσκομίσει τις μελέτες χωροθέτησης και περιβαλλοντικών όρων του ΧΥΤΑ μετά από αίτηση που έχουν καταθέσει οι κάτοικοι της Λευκίμμης.
Χθες το πρωί κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια και στη συνέχεια έκαναν πορεία στο Δημαρχείο, όπου – απόντος το Δημάρχου - επέδωσαν ψήφισμα στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη Νομαρχία. Αντιπροσωπεία των κατοίκων, είχε μακρά συνάντηση με τον Νομάρχη Στέφανο Πουλημένο, από τον οποίο ζήτησαν να παρέμβει, για να διακοπεί η κατασκευή του έργου και να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από την περιοχή τους. Επίσης του έθεσαν το θέμα της απόρριψης βοθρολυμάτων στο βιολογικό της Λευκίμμης που δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα τα λύματα να καταλήγουν στη θάλασσα.
Τέλος, εκπρόσωπος των επιχειρηματιών του Κάβου κατέθεσε ψήφισμα στο οποίο τονίζεται ότι διακυβεύεται η επαγγελματική υπόσταση τουλάχιστον τριακοσίων επιχειρήσεων.
Από την άλλη πλευρά, Ο Σύνδεσμος Καθαριότητας εξέδωσε χθες δελτίο τύπου για το θέμα αυτό, στο οποίο επαναλαμβάνεται με κατηγορηματικό τρόπο ότι: «Ο ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας κατασκευάζεται για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες αποκλειστικά και μόνο των τριών Δήμων της Νότιας Κέρκυρας (Μελιτειέων, Κορισσίων, Λευκιμμαίων) και κανείς άλλος Δήμος δεν θα προβλέπεται να εξυπηρετηθεί»

Πηγή ΕΡΤ