ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

View in English
“Τα πιο φλογερά μέρη στην κόλαση προορίζονται για εκείνους που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατήρησαν την ουδετερότητά τους”
Δάντης “Κόλαση” (εκδ.Ζαχαρόπουλος)

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008

Λύση για όλο το νησί

Κατ’ αρχήν μπράβο για την διαδυκτιακή σας προσπάθεια προώθησης του σοβαρότατου αυτού θέματος. Αυτό δείχνει, ότι πρέπει να αναζητάμε πια κι άλλες μορφές αντίδρασης πέρα από τις παραδοσιακές, οι περισσότερες των οποίων (δικαστήρια, διαδηλώσεις κλπ) δεν φέρνουν πια κανένα αποτέλεσμα. Το ζήτημα των σκουπιδιών δεν απασχολεί μόνο τη Λευκίμμη, αλλά όλο το νομό μας και ΧΥΤΑ δεν πρέπει να φτιαχτεί ούτε στη Λευκίμμη ούτε σε κανένα άλλο σημείο του νησιού, διότι δεν είναι αυτή η λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών, όπως δεν αποτελεί λύση στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες, που έχουν προ πολλού καταργήσει τους ΧΥΤΑ. Πάρτε πρωτοβουλία και με συγκεκριμένες ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ προτάσεις επίλυσης του προβλήματος οργανώστε ημερίδα ή κάτι σχετικό με όλους τους φορείς του νησιού (Δήμους, Νομαρχία, Συλλόγους κλπ), έτσι που να εκτεθούν όλοι τους και να δεσμευτούν σε οριστικές λύσεις.

Απευθυνθείτε, επίσης, στην GREENPEACE, που σίγουρα θα συμπαρασταθεί ή σε όποια άλλη μεγάλη περιβαλλοντική οργάνωση νομίζετε, βρίσκοντας έτσι συμμάχους που δεν «παίζουν τις κουμπάρες» με αυτά τα τόσο σοβαρά ζητήματα.

Αν το ζήτημα δεν απασχολήσει συνολικά το νησί, λύσεις δεν θα υπάρξουν.

Αγανακτισμένη Κερκυραία