ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας:Ανακοίνωση για «ΧΥΤΑ» Νότιας Κέρκυρας

  

Τα τελευταία είκοσι χρόνια γινόμαστε μάρτυρες της ανικανότητας και της απροθυμίας των διαχειριστών της εξουσίας να επιλύσουν το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στο Νομό μας. Κι όταν αποφασίζουν να «δράσουν», κάνουν κινήσεις αποσπασματικές, προσπαθώντας υποτίθεται, να λύσουν το πρόβλημα. Όμως, ενώ είναι υπόλογοι στον Κερκυραϊκό λαό για την εγκληματική, πολύχρονη αδιαφορία τους για τα περιβαλλοντικά θέματα, ενώ αποκαλύφθηκε το αδιέξοδο της «λύσης» με μια χωματερή για όλο το Νομό στο Τεμπλόνι, δεν βλέπουμε καμιά αλλαγή στάσης. Τώρα το μόνο που επιδιώκουν να πετύχουν είναι η μετατόπιση του σημερινού προβλήματος από το Τεμπλόνι στη Λευμίμμη.

Με τις αποσπασματικές κινήσεις, που προσπαθούν να δείξουν ότι κάτι κάνουν, φθάνουν σε ακραίες ενέργειες , κατεβάζοντας δυνάμεις καταστολής, πριν μερικούς μήνες στο Τεμπλόνι και τώρα στη Λευκίμμη, δημιουργώντας ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες καταστάσεις, με ξυλοδαρμούς, συλλήψεις, χρήση χημικών ουσιών κ.λ.π.

Είναι απαράδεκτο, αν και όχι πρωτόγνωρο, να βρίσκονται σε κατάσταση πολιορκίας, από τις δυνάμεις των ΜΑΤ οι πολίτες που αντιστέκονται ειρηνικά στις αυθαιρεσίες και τις παρανομίες, προσπαθώντας να υπερασπισθούν τη νομιμότητα και την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου τους.

Είναι απαράδεκτο για εκλεγμένους «άρχοντες» του τόπου μας, άλλοι να προσκαλούν τις δυνάμεις καταστολής για να υπερασπιστούν τα «δικαιώματα» των εργολάβων απέναντι στους πολίτες και άλλοι να ανέχονται αυτή την κατάσταση.

1.Καλούμε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, το Σύνδεσμο Καθαριότητας του Νομού μας, την ΤΕΔΚ, όλους τους Δημάρχους, να καταδικάσουν τα έκτροπα που δημιούργησαν τα ΜΑΤ στη Λευκίμμη και να ζητήσουν την άμεση απομάκρυνσή τους από την Κέρκυρα, διαφορετικά θα είναι συνυπεύθυνοι για ό,τι τυχόν συμβεί τις επόμενες ημέρες.

2.Να ενεργοποιήσουν όλους του πολίτες για να διεκδικήσουν τους απαραίτητους πόρους-κονδύλια που χρειάζονται για την ολοκληρωμένη λύση του μεγάλου αυτού προβλήματος.

3.Να εφαρμόζονται σε όλες τις διαδικασίες οι Νόμοι και οι Κανόνες για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Τότε κανένας Σύλλογος και κανένας κάτοικος καμιάς περιοχής δεν θα μπορεί και δεν θα χρειασθεί να αντιδράσει για να σταματήσει οποιοδήποτε έργο.

4.Να προχωρήσει άμεσα ο χωροταξικός σχεδιασμός οχλουσών χρήσεων και των σκουπιδιών για όλο το Νομό .

5.Να εφαρμοσθούν οι διαδικασίες (είναι γνωστές σε όλους) της κατασκευής και λειτουργίας ΧΥΤΥ και όχι ΧΥΤΑ πλέον. Αυτή η διαδικασία έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί, όπως επιβάλλεται και από τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ, ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ.ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΟΥΤΕ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Πηγή:Νορμαρχιακή Επιτροπή Συνασπισμού Κέρκυρας, incorfu.gr