Ν' αποδοθούν οι ευθύνες, όπου υπάρχουν

Συμφώνα με επιστολή του ο επικεφαλής της Νομαρχιακής Παράταξης ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ γράφει στο syn.gr.
...
Ο όλος προσανατολισμός του Συνδέσμου Καθαριότητας και όχι μόνο, είναι να γίνει ο ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη, για να να εξυπηρετήσει όλους τους Δήμους του Νομού. Αυτό δείχνουν τα γεγονότα. Όσοι λένε ότι ο ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του (έστω με την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του) ας ανατρέξουν σε παλιότερες τοποθετήσεις τους (και των μελετητών βέβαια) ότι η βιωσιμότητα του ΧΥΤΑ είναι για 20 χρόνια (στη Λευκίμμη μιλάνε για 10 χρόνια). Αφού λειτουργούσε σαν παράνομη χωματερή και όχι σαν ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι, πως θα λειτουργήσει ακόμα άλλα 20 χρόνια ή 100 όπως είπε κάποιος «υπεύθυνος»;

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη δεν θα γίνει, γιατί η όλη διαδικασία και κυρίως εκείνη της εξεύρεσης του συγκεκριμένου χώρου, έχει σοβαρές παρανομίες και παρατυπίες και γι’ αυτό η υπόθεση εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου έχει γίνει προσφυγή.
Λένε ότι κάποιοι Λευκιμμιώτες δεν θέλουν ΧΥΤΑ στη Νότια Κέρκυρα. Μέγα ψέμμα! Δεν θέλουν αυτόν το «ΧΥΤΑ» που έχει σχεδιασθεί παράνομα και αν θα γίνει, μετά από χρόνια θα εξελιχθεί σε ένα νέο Τεμπλόνι.
...
Όλοι λένε ότι τα πράγματα έχουν γίνει κακώς και υπάρχουν σοβαρές ευθύνες και για τις παρανομίες. Σε ποιους Κύριοι; αόρατοι είναι αυτοί που έχουν σπαταλήσει τεράστια ποσά του Ελληνικού Λαού και το πρόβλημα αντί να λυθεί έγινε χειρότερο; Τι ποιο απλό από αυτό που ζητάνε οι πολίτες. Να αποδοθούν όλες οι ευθύνες, όπου υπάρχουν. Να είστε βέβαιοι τότε, ότι θα αρχίσετε να αποκτάτε αξιοπιστία και οι πολίτες. θα δείξουν την απαιτούμενη κατανόηση. Δεν θα χρειάζεσθε ούτε εισαγγελείς, ούτε Αστυνομίες και ΜΑΤ, για να ανοίξετε τη χωματερή.

Διάβασε όλο το άρθρο εδώ.
Πηγή: Νορμαρχιακή Επιτροπή Συνασπισμού Κέρκυρας