Τρεπεκλής: Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων στο Τεμπλόνι. Σπύρου: Να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ Μεσοράχης

Πατήστε για μεγέθυνση

Μία σύσκεψη, φαινομενικά, χωρίς νόημα, αντικείμενο και αποτέλεσμα ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ωστόσο, οι δηλώσεις και οι τοποθετήσεις βοηθούν να εξαχθούν πολλά και σημαντικά συμπεράσματα...

Όπως, ότι ο νέος δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής τονίζει πως ο χώρος που θα είναι τοποθετημένες οι εγκαταστάσεις διαχείρισης και επεξεργασίας σκουπιδιών θα είναι το Τεμπλόνι και για το επόμενο χρονικό διάστημα και ότι ο νέος Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου θέλει να ανοίξει και να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ Μεσοράχης στη Λευκίμμη.

Πάντως, Σπύρου και Τρεπεκλής ζήτησαν από τους απερχόμενους δήμαρχους και μέλη του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, καθώς και από Νομαρχία και Περιφέρεια, να ολοκληρώσουν όσες διαδικασίες βρίσκονται σε εκκρεμότητα ώστε από την πρώτη του χρόνου, όταν αναλάβουν καθήκοντα, να μην δημιουργηθούν προβλήματα με έλλειψη αδειοδοτήσεων, λήξη περιβαλλοντικών μελετών για το Τεμπλόνι και το νέο κύτταρο, εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων κλπ.

Επίσης, από τη σημερινή σύσκεψη επιβεβαιώθηκε από τον Κ. Γεωργαλίδη ότι η Κέρκυρα περιμένει απάντηση από την κυβέρνηση για χρηματοδότηση της δοκιμαστικής λειτουργίας πιλοτικού συστήματος που είδαν αιρετοί πρόσφατα στην Καλαμάτα και τους εντυπωσίασε με τον τρόπο λειτουργίας, τον ελάχιστο όγκο που καταλαμβάνει και το παραγόμενο αποτέλεσμα: τσόφλια σαν από ξηρούς καρπούς (!) που χρησιμοποιούνται από τη ΔΕΗ στα εργοστάσιά της για παραγωγή ενέργειας, κανένα άλλο παράγωγο (καπνός, ρύποι κλπ.).

Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2010 18:41

Πηγή: CorfuPress