Ανακοίνωση Επιτροπής Αλληλεγγύης

Η Επιτροπή Στήριξης και Αλληλεγγύης στους διωκόμενους αγωνιστές ενάντια στο ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας , θιγόμενη από την ανακοίνωση της ντροπής που την υπογράφει το ΑΛΕΥΧΙΜΟΝ- Συντονιστική επιτροπή, στις 22-06-2010 , έχει να καταγγείλει τα εξής :

1) Δεν εξουσιοδοτείται κανείς να επιδεικνύει επιλεκτική συμπεριφορά , όσον αφορά τα ονόματα των τεσσάρων κατηγορουμένων στη δίκη στις 25-06-2010 , με την αφαίρεση του ονόματος του Καραβαζάκη Βασίλη. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να προβεί σε τέτοια ενέργεια , που διαχωρίζει τους κατηγορούμενους ανάλογα με την επιλογή δικηγόρων και την υπερασπιστική τους γραμμή.

2) Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να καθορίζει ποιος είναι κίνημα εναντίον του ΧΥΤΑ και ποιος δεν είναι.

3) Η συμπαράσταση δεν θα πρέπει να εξαρτάται από την επιλογή του δικηγόρου του κάθε κατηγορουμένου .

4) Θεωρούμε απαράδεκτο να ορίζονται δύο συγκεκριμένοι δικηγόροι μόνο ως εκπρόσωποι του κινήματος , τη στιγμή που περίπου 12 δικηγόροι Λευκιμμιώτες και μη , έχουν σ΄ όλο το διάστημα του Αγώνα βοηθήσει και συμπαρασταθεί σε συλληφθέντες και κατηγορούμενους Λευκιμμιώτες .

5) Η δίκη αναβλήθηκε λόγω απεργίας των δικηγόρων και όχι απουσίας .

6) Θεωρούμε τη συμπαράσταση και παρουσία όλων μας στα δικαστήρια απαραίτητη και επιβεβλημένη, ανεξάρτητα από το αν οι δίκες γίνονται ή αναβάλλονται.

Λευκίμμη 26 Ιουνίου 2010

Η Επιτροπή Στήριξης και Αλληλεγγύης
στους διωκόμενους Αγωνιστές ενάντια
στο ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας

Σχετικά άρθρα
Ανακοίνωση - Αναβολή δίκης