Απάντηση Μ. Μπούκα για τα ΜΑΤ στη Λευκίμμη

Με επιστολή του προς το Corfupress.com ο γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας Μάκης Μπούκας απαντά για την αποχώρηση των ΜΑΤ από τη Λευκίμμη. Δημοσιεύουμε αυτούσια την απάντηση. Κυρία Παγκράτη,
Στο κείμενό σας όσον αφορά στην ανακοίνωση από μέρους μου εκπροσωπώντας την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας, της αποχώρησης των ΜΑΤ από τη Λευκίμμη και την Κέρκυρα με τον τίτλο “ΧΥΤΑ Λευκίμμης: Έφυγαν τα ΜΑΤ που… δεν έφυγαν!” είναι βέβαιο ότι διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα η οποία έχει ως εξής:
Την 18η του Νοέμβρη εξεδόθη ανοικτή επιστολή από την Ν.Ε. προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Παπανδρέου και τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Ξυνίδη με αίτημα την αποχώρηση των ΜΑΤ από τη Λευκίμμη και την Κέρκυρα.
Υπήρξαν πολλές τηλεφωνικές παρεμβάσεις στο αρμόδιο Υπουργείο ικανοποίησης του αιτήματος ή τουλάχιστον ενημέρωσης για την τύχη του θέματος, ώστε να ενημερώσουμε με τη σειρά μας τον Κερκυραϊκό Λαό.
Τελικά η έγγραφη απάντηση εκ μέρους του Υπουργείου ήρθε χθες (4 Ιανουαρίου 2010) βάσει της οποίας έγινε η ανακοίνωση της αποχώρησης των ΜΑΤ από την Κέρκυρα.
Στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ανέφερα με έμφαση ότι τα ΜΑΤ είχαν ήδη αποσυρθεί την 5η Νοεμβρίου, δηλαδή τουλάχιστον δέκα-τρεις ημέρες νωρίτερα από την ανοικτή επιστολή της ΝΕ.
Η απάντηση είναι καθαρή και απλή: η ΝΕ και εγώ προσωπικά, δεν γνωρίζαμε το γεγονός, όπως φαντάζομαι δεν το γνώριζε ΚΑΝΕΝΑΣ Κερκυραίος πολίτης, ούτε σεις κ. Παγκράτη.
Για τον απλό αυτό λόγο “παραβίασα ανοιχτές πόρτες” όπως αναφέρετε στο δημοσίευμά σας κ. Παγκράτη!
Οι δημοσιογράφοι-συνάδελφοί σας όταν επανειλημμένα με ρωτούσαν για την απόσυρση των ΜΑΤ από την Κέρκυρα “παραβίαζαν ανοιχτές πόρτες”;
ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ, “ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ” όπως αναφέρετε στο δημοσίευμά σας, δεν κάνω.
ΤΑ ΜΑΤ ΕΦΥΓΑΝ (χωρίς …δεν έφυγαν)
Αγωνιζόμαστε και αγωνίζομαι για τα συμφέροντα του Κερκυραϊκού Λαού από τις θέσεις που βρισκόμαστε πάντα με ειλικρίνεια.
Η “καμαρίλα” που εξάγεται σαν συμπέρασμα από το δημοσίευμά σας είναι ό,τι πιο απεχθές για μένα.
Κριτική, ακόμα και άδικη, για τις πολιτικές μου έχει το –αναφαίρετο- δικαίωμα να κάνει ο καθένας.
Εκείνο που με ενοχλεί εξαιρετικά είναι η διαστρέβλωση των γεγονότων.
Γι αυτό το λόγο, διαμαρτύρομαι έντονα για το δημοσίευμά σας στην προσπάθεια να πω καθαρά τα γεγονότα όπως ακριβώς αυτά συνέβησαν.
(Παρακαλώ για την δημοσίευση της επιστολής μου)


ΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Απάντηση corfupress.com: Το ρεπορτάζ της συναδέλφου Μαρίας Παγκράτη ουδόλως απέπνεε «καμαρίλα», όπως αδίκως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μπούκας, ούτε πολύ περισσότερο είχε ως στόχο να παραπληροφορήσει τους αναγνώστες. Ούτε η πορεία της κας. Παγκράτη στην δημοσιογραφία, ούτε το ήθος της όλα αυτά τα χρόνια έχουν δώσει δικαίωμα για τέτοιους χαρακτηρισμούς. Σε κάθε περίπτωση, και χωρίς καμία πρόθεση αντιπαράθεσης, αναμένουμε την απάντηση της συναδέλφου, κι αν χρειαστεί θα επανέλθουμε.

Πηγή: CorfuPress