Σωτ. Μικάλεφ: "Ετοιμος για δοκιμαστική λειτουργία ο ΧΥΤΑ Νότου, να δώσει την άδεια η Νομαρχία"

Η προμήθεια του μηχανολογικού εξοπλισμού, αλλά και η ανάγκη αδειοδότησης του ΧΥΤΑ Νότου, προκειμένου να ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία , ήταν τα κυρίαρχα ζητήματα της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ. του Συνδέσμου Καθαριότητας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδέσμου, Δήμαρχο Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ, “τα έργα στο ΧΥΤΑ Νότου έχουν ολοκληρωθεί, επομένως η Ν.Α. θα πρέπει να προχωρήσει στην αδειοδότησή του”.
“Έχουμε υποβάλλει στη Ν.Α. όλα τα έγγραφα που προϋποθέτει ο νόμος για να γίνει η σχετική διαδικασία και να φτάσουμε στη φάση λειτουργίας ΧΥΤΑ.
Είμαστε έτοιμοι να προσλάβουμε προσωπικό το οποίο χρειάζεται σύμφωνα με το οργανισμό του Συνδέσμου Καθαριότητας” δήλωσε στα ΜΜΕ.

Ο κ. Μικάλεφ επανέλαβε ότι κανείς Δήμος πέρα των τριών που προβλέπεται στη μελέτη, δεν πρόκειται να εναποθέσει απορριμματα στο ΧΥΤΑ Νότου.
“Έχει τελειώσει ένα έργο τεράστιας σημασίας και για την προστασία περιβάλλοντος και που έχει να κάνει και με την εξυπηρέτηση της Νότιας Κέρκυρας. Έχει ολοκληρωθεί με τις καλύτερες προϋποθέσεις, βρισκόμαστε στη φάση να μας δοθεί η δυνατότητα έναρξης της δοκιμαστικής λειτουργίας.
Ήδη εκκρεμεί η σχετική διαδικασία επί δίμηνο στη ΝΑ.. Θεωρούμε ότι είναι απόλυτα μεγάλη ανάγκη να δοθεί η δυνατότητα δοκιμαστικής λειτουργίας. Πρέπει να λειτουργήσει, ο ΧΥΤΑ Νότου, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο προστασία περιβάλλοντος”.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας, κατέληξε, με την εξής επισήμανση.
“Η Ν.Α. θα πρέπει να προχωρήσει στην αδειοδότηση για να αποσυμπιέσουμε και το Τεμπλόνι. Αυτός που έχει υποχρέωση να ελέγξει την νομιμότητα λειτουργίας του ΧΥΤΑ Νότου να το κάνει. Είναι μονόδρομος η λειτουργία του. Ως σύνδεσμος έχουμε την αρμοδιότητα μόνο για την διαχείριση του ΧΥΤΑ”.

Πηγή: Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ