Προμήθεια για μηχανήματα στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης - Διαγωνσιμός για Γ' κύτταρο στο Τεμπλόνι

Η συγκρότηση επιτροπής για τη διενέργεια διαγωνισμού για την κατασκευή του κυττάρου Γ' και η λήψη απόφασης σχετικά με την έγκριση του πρακτικού για την προμήθεια των μηχανημάτων για την λειτουργία του ΧΥΤΑ Νότου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Συνδέσμου Καθαριότητας.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Δήμαρχο Αγ. Γεωργίου Σπ. Τριβυζά για το πρώτο θέμα, αποφασίστηκε ο διαγωνισμός να γίνει την προσεχή Τρίτη 17 του μηνός.
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το ΘΗΣΕΑΣ. Αφορά στην κατασκευή ενός νέου κυττάρου δίπλα στο υφιστάμενο.

“Με την ολοκλήρωσή του και με τις υπόλοιπες δράσεις, η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Τεμπλόνι και θα αποτελεί παρελθόν”.
Οσο για το δεύτερο θέμα ο κ. Τριβυζάς τόνισε πως ήταν απαραίτητη η έγκριση του πρακτικού προκειμένου ο ΧΥΤΑ Νότου να αποκτήσει τον μηχανολογικό εξοπλισμό που απαιτείται για την λειτουργία του.

Για ανακοίνωση ΤΕΕ

Με αφορμή την ανακοίνωση του ΤΕΕ για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο κ. Τριβιζάς, σημείωσε ότι “η παράγραφος που αναφέρεται για μη αντίληψη της κατάστασης με την διαχείριση απορριμμάτων στο νομό, δε θα πρέπει να αναφέρεται στον Σύνδεσμο Καθαριότητας αλλά σε όλους τους υπόλοιπους.
Είναι σαφές ότι ο Σύνδεσμος έχει καταθέσει σχεδιασμό ενώ ο σχεδιασμός παρουσιάστηκε από μένα στο ΤΕΕ βάσει του σχετικού φακέλου, που προκύπτει από την Τοπική Αυτοδιοίκηση” τόνισε χαρακτηριστικά.


Πηγή: Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ