Με 10 ΟΕΔΑ αντί για 120 ΧΥΤΑ εκ των οποίων οι δύο στην Κέρκυρα, μπορεί καλύτερα η Ελλάδα και η Κέρκυρα



Εδώ βλέπετε τη λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων που προτείνει ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Οικονομόπουλος. Την Κέρκυρα ούτε καν που τη δείχνει ο χάρτης.

Η χώρα χρειάζεται 10 ΟΕΔΑ (Ολοκληρωμένες Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Απορριμμάτων) και όχι 120 ΧΥΤΑ. Εκ των οποίων οι δύο στην Κέρκυρα. Τα απορριμμάτα της Κέρκυρας μεταφέρονται εκτός νήσου, σε έναν ΟΕΔΑ.

ΔΗΛΩΣΗ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ
Διαβάστε τώρα τι λέει ο Υπουργός Ανάπτυξης κατά την επίσκεψη της κ. Χούμπνερ. Ρωτά ο δημοσιογράφος και δείτε τι απαντά ο Υπουργός.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μπορείτε να μου αναφέρετε ένα μοντέλο πετυχημένης εφαρμογής της καινοτομίας στην Ελλάδα;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Καταρχήν η Επίτροπος θα επισκεφθεί σήμερα ένα Τεχνολογικό Πάρκο στα Γιάννενα, το οποίο αποτελεί ένα τέτοιο παράδειγμα επιτυχίας. Υπάρχουν και άλλα τέτοια τεχνολογικά πάρκα, όπως για παράδειγμα στην Πάτρα. Έχουμε, επίσης, στην Κρήτη, στο Ηράκλειο, το ΙΤΕ και από την άλλη πλευρά το Πολυτεχνείο της Κρήτης, τα οποία κάνουν εξαιρετική δουλειά. Και μάλιστα η Κοινότητα τα χρηματοδοτεί. Στο Πολυτεχνείο της Κρήτης η χρηματοδότηση από την Κοινότητα είναι γύρω στο 40% του συνολικού προϋπολογισμού ερευνητικών προγραμμάτων, που αν θυμάμαι καλά το 2007 ήταν γύρω στα 14 εκ. ευρώ.

Ο κ. Οικονομόπουλος, από όσο είδα στο Ιντερνετ αναφέρει:
Καθηγητής Αλέξανδρος Π. Οικονομόπουλος,
Εργαστήριο Διαχείρισης Αερίων, Υγρών και Στερεών ΑποβλήτωνΤμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, Πολυτεχνείο Κρήτης
Τηλ.: 28210 37776, Fax: 28210 37845, Email: eco@otenet.grΗμερίδα Νομαρχίας Α. Αττικής 9/1/2007, Αμφιθέατρο ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7
ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΙΝΑΙ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΧΤΕΙ ΚΙ ΑΛΛΗ ΠΛΗΓΗ;;;;;;;

Πηγή: Κερκυραϊκή χώρα