ΜΟΝΑΔΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Πρόταση για την παραχώρηση μιας ΔΩΡΕΑΝ ΜΟΝΑΔΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, μηδενικών ρύπων και μηδενικής υπολειμματηκοτητας, την οποία ο Σύνδεσμος Καθαριότητας Κέρκυρας έκανε....ΓΑΡΓΑΡΑ !!!!


Πατήστε για μεγέθυνση
ΠΡΟΣ:
Το Σύνδεσμο Καθαριότητας και
Προστασίας του Περιβάλλοντος
των ΟΤΑ του Νομού Κερκύρας

ΚΟΙΝ:
ΥΠΕΧΩΔΕ / Γραφείο κ. Υπουργού
κ. Γενικό Γραμματέα Π. Ι. Ν.
κ. Νομάρχη Κέρκυρας
κ. Δήμαρχο Κερκυραίων
κ. κ. Δημάρχους των ΟΤΑ Κέρκυρας
κ. Πρόεδρο του Δ. Σ. Δήμου Κερκυραίων
κ. κ. Επικεφαλής Παρατάξεων Δ. Σ. Κερκυραίων
Πολιτιστικό Σύλλογο Τεμπλονίου
Πολιτιστικό Σύλλογο Αλεύχιμον
Τοπικά Μ. Μ. Ε.


Κέρκυρα, 9η Δεκεμβρίου 2008

Αξιότιμοι Κύριοι,


Σε συνεχεία του ενδιαφέροντος μας, που ξεκίνησε από το περασμένο καλοκαίρι με την επιστολή μας με ΑΠ: 558/ 7-7-08, την συνάντηση μας την 23-10-08 σε συνεδριακό χώρο, όπου έγινε μια πλήρης παρουσίαση (αντίγραφο επισυνάπτεται) όλων των δυνατοτήτων και των πλεονεκτημάτων της ΜΟΝΑΔΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ και των ωφελημάτων που θα επιφέρει στην τοπική οικονομία και το περιβάλλον, παρουσία της πλειοψηφιας των δημάρχων, και με την τελική επιστολή – πρόταση μας με ΑΠ: 984/ 10-11-08 (αντίγραφο επισυνάπτεται), η εταιρείας μας « ΕΚΟΣΑΝ ΑΕΒΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ », σας έκανε γνωστή την ΠΡΟΤΑΣΗ της, για την Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή και Διαχείριση, για όλο τον Νομό Κέρκυρας και με δυναμικότητα έως 120.000 τόνων ετήσια μιας:

ΜΟΝΑΔΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΕΝΗΣ ΡΟΗΣ,
ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΡΥΠΩΝ, ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 65 – 70 MW.


Πρόκειται για μία Μονάδα η λειτουργία της οποίας βασίζεται στην ανακύκλωση και σε ιδιαίτερα προηγμένη μέθοδο πυρόλυσης, η οποία εφαρμόζεται σήμερα διεθνώς, ακολουθώντας όμως μια νέα, σύγχρονη διαδικασία, διεθνώς κατοχυρωμένη από τους συνεργάτες μας NEWGENS – 4HT.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγωνία, λόγω της κερκυραϊκής καταγωγής των στελεχών μας και της γνώσης μας για το πρόβλημα των σκουπιδιών στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, αποφασίσαμε, με τους συνεργάτες μας, να προχωρήσουμε εδώ στην Κέρκυρα, σε μια επένδυση της τάξεως των 235 εκατομμυρίων €, η οποία θα έλυνε ριζικά και γρήγορα το πρόβλημα, αποτελώντας πανελλήνιο παράδειγμα και σημείο αναφοράς για την λειτουργία παρόμοιας μονάδας με τη τελειότερη και πλέον σύγχρονη τεχνολογικά μέθοδο αυτή τη στιγμή στον κόσμο, αντί να «ζηλεύουμε» μεθόδους και τεχνικές ξεπερασμένες από δεκαετίες.

Η Μονάδα δεν εκπέμπει καθόλου ρύπους ( δεν έχει καν καπνοδόχο) τα δε υπολείμματα της, που ανέρχονται από 0% έως 4% μέγιστο του συνολικού όγκου των απορριμμάτων που δέχεται, είναι περιβαλλοντικά ακίνδυνα, και προωθούνται για πώληση ως προσθετικά σε οικοδομικά και ασφαλτικά υλικά. Η ολοκλήρωση του έργου μπορεί να γίνει σε διάστημα από 18 έως 24 μηνών, με το πέρας του οποίου η Μονάδα θα ευρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.


Τα οφέλη από την κατασκευή και την λειτουργία της Μονάδας αυτής που σας προτείναμε είναι πολλαπλά και διακρίνονται σε Κοινωνικά, Οικονομικά, Περιβαλλοντικά και Ανταποδοτικά προς τις όμορες κοινωνίες, όπως αναλυτικά σας προσδιορίζαμε στην επιστολή πρόταση μας.

Πιστεύουμε ότι θα βρούμε στο Σύνδεσμο σας και στα Μέλη του, ΗΓΕΤΕΣ δυναμικούς, τολμηρούς και γενναίους, με αγάπη για την Κέρκυρα και αγωνία για τα προβλήματα της, φωτεινά μυαλά, που θα αρπάξουν αυτή την μοναδική ευκαιρία, που τους παρουσιάζεται, να λύσουν μια για πάντα το πρόβλημα των σκουπιδιών στο νησί μας.

Θα σας παρακαλούσαμε, λοιπόν, να μας γνωρίσετε τις σκέψεις σας και τις αποφάσεις σας επί της πρότασης μας, καθόσον μια πρόταση χρηματοδότησης ύψους 235 εκατομμυρίων €, στις σημερινές διεθνείς οικονομικές συγκυρίες, δεν μπορεί να είναι διαθέσιμη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θεωρούμε δε, ότι στη παρούσα χρονική στιγμή, όπου δυναμικά απαιτούμε ( ή επαιτουμε ) από το κεντρικό κράτος ψίχουλα για την Κέρκυρα, μια τέτοια γενναία χρηματοδότηση, υπέρ-πολλαπλάσια του ποσοστού του ΕΣΠΑ που μας αναλογεί, δεν θα πρέπει να χαθεί.


Η πρόταση μας αυτή δεν αποκλείει να προχωράτε παράλληλα και σε οτιδήποτε άλλο έχετε σχεδιάσει ή μελετήσει μέχρι σήμερα, όσο παρωχημένο επιστημονικά κι αν είναι, διότι για την πρόταση μας δεν θα δαπανήσετε απολύτως τίποτα, ούτε για τις μελέτες, ούτε για τα σχέδια, ούτε για την υλοποίηση. Έτσι ακόμη και αν στο τέλος η πρόταση μας αποδειχτεί ουτοπική και ανεφάρμοστη, εσείς δεν θα έχετε χάσει τίποτε, ούτε θα έχετε ξοδευθεί, ο δε σχεδιασμός σας, που θα προχωράει παράλληλα, καθόλου δεν θα έχει καθυστερήσει εξ’ αιτίας μας. Σε αντίθετη περίπτωση που η πρόταση μας αποδειχτεί ιδανική και εφαρμόσιμη, θα είμαστε όλοι κερδισμένοι ( εσείς, η Κέρκυρα, οι κάτοικοί της, το περιβάλλον της ), έχοντας μια λύση σύγχρονη και αυτό- χρηματοδοτουμένη, που δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Κέρκυρα.

Το σπουδαιότερο πρόβλημα που θα πρέπει να έχετε κατά νου, είναι η εξεύρεση επαρκών πόρων, που θα διασφαλίζουν την υλοποίηση κάθε άλλης λύσης, εκτός από αυτήν που σας προτείνουμε. Γιατί αν πάλι πούμε « …ξεκινάμε με όσα έχουμε και στην πορεία θα τα βρούμε …», κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς λύση για δεκαετίες. Άλλωστε η περίπτωση της έναρξης της κατασκευής του Νέου Νοσοκομείου, απτού παραδείγματος αυτής της λογικής, πιστεύω ότι μας έχει προ πολλού συνετίσει.

Ευελπιστώντας ότι η πρόταση μας αυτή θα τύχει της κατάλληλης αντιμετώπισης εκ μέρους του Συνδέσμου, και αναμένοντας μια απαντητική επιστολή σας, παρακαλώ δεχθείτε, Αξιότιμοι Κύριοι, τους πλέον εγκάρδιους και ειλικρινείς χαιρετισμούς μας και την διαβεβαίωση μας ότι θα είμαστε στην διάθεση σας για την διευκρίνιση ή πληροφορία θελήσετε σχετικά.

Φιλικά,

Σπυρίδων-Σωτήριος ΑΒΡΑΜΙΩΤΗΣ
Αντιπρόεδρος ΔΣ.

Συννημένα:
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ - ΡΥΠΟΙ


Η πρόταση είχε γίνει γνωστή στον Σύνδεσμο Καθαριότητας από τον Νοέμβριο του 2008 και φυσικά μπήκε στο ΣΥΡΤΑΡΙ!!


ΠΡΟΣ:
Το Σύνδεσμο Καθαριότητας και
Προστασίας του Περιβάλλοντος
των ΟΤΑ του Νομού Κερκύρας

ΚΟΙΝ:
κ. κ. Δημάρχους των ΟΤΑ Κέρκυρας



Κέρκυρα, 4η Νοεμβρίου 2008

Αξιότιμοι Κύριοι,

Σε συνεχεία όλων των μεταξύ μας συζητήσεων και της συνάντησης την 23η Οκτωβρίου 2008, στο συνεδριακό χώρο του Ξενοδοχείου GRECOTEL CORFU IMPERIAL, όπου έγινε μια πλήρης παρουσίαση όλων των δυνατοτήτων και πλεονεκτημάτων της ΜΟΝΑΔΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ και των ωφελημάτων που θα επιφέρει στην τοπική οικονομία και το περιβάλλον, παρουσία της πλειοψηφιας των δημάρχων, σας αποστείλουμε την επιστολή μας αυτή, με την οποία η εταιρείας μας « ΕΚΟΣΑΝ ΑΕΒΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ », θέλει να σας κάνει γνωστή την ΠΡΟΤΑΣΗ μας, για την Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή και Διαχείριση, για όλο τον Νομό Κέρκυρας και με δυναμικότητα έως 120.000 τόνων ετήσια μιας:

ΜΟΝΑΔΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
ΣΥΝΕΧΟΥΣ, ΜΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΕΝΗΣ, ΡΟΗΣ,
ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ,
ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΡΥΠΩΝ,
ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 65 – 70 MW,


Πρόκειται για ΜΟΝΑΔΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, η λειτουργία της οποίας βασίζεται στην ανακύκλωση και στην πυρόλυση, η οποία εφαρμόζεται σήμερα διεθνώς ( με ειδική διαδικασία διεθνώς κατοχυρωμένη από τους συνεργάτες μας ).

Η Μέθοδος μας, χωρίς καμία περιβαλλοντική όχληση, μετατρέπει τα οργανικά απόβλητα σε:
• υαλοποιημένα αδρανή ( προσθετικά σε οικοδομικά και ασφαλτικά υλικά ),
• εμπορικό CO2 ( προς πώληση στην AIR LIQUIDE ),
• καύσιμο υδρογόνο και
• παράλληλα παράγει ηλεκτρική ενέργεια 65 – 70 MW.


Η λειτουργία της Μονάδας είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις τελευταίες, κοινοτικές οδηγίες και τις περιβαλλοντικές επιταγές της συνθήκης του Κιότο, με πλήρη σεβασμό στην ποιότητα της εικόνας της Κέρκυρας, στο περιβάλλον της και στην ασφάλεια των κατοίκων της.

Η λειτουργία της ( Τεχνικά, Μέθοδος και Περιβαλλοντικά ) περιγράφεται αναλυτικά στα συνημμένα τέσσερα τεύχη και αφορά την επεξεργασία ετησίως 120.000 τόνων οργανικών, αστικών απορριμμάτων, στερεών και υγρών, συμπεριλαμβανομένων:
• όλων των υπολειμμάτων επεξεργασίας των ελιών ( μούργα )
• της λάσπης των βιολογικών καθαρισμών,
• των Νοσοκομειακών αποβλήτων,
• των αποβλήτων σφαγείων,
• των ζωικών αποβλήτων ( νεκρά ζώα ) κ.ο.κ.


Η Μονάδα δεν εκπέμπει καθόλου ρύπους ( δεν έχει καν καπνοδόχο) τα δε υπολειμματά της, που ανέρχονται από 0% έως 4% του συνολικού όγκου των απορριμμάτων που δέχεται, είναι περιβαλλοντικά ακίνδυνα, και προωθούνται για πώληση ως προσθετικά σε οικοδομικά και ασφαλτικά υλικά.

Η ολοκλήρωση του έργου μπορεί να γίνει σε διάστημα από 18 έως 24 μήνες, με το πέρας του οποίου η Μονάδα θα ευρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ

Τα οφέλη από την κατασκευή και την λειτουργία της Μονάδας αυτής που σας προτείνουμε είναι πολλαπλά και διακρίνονται σε Κοινωνικά, Οικονομικά, Περιβαλλοντικά και Ανταποδοτικά προς τις όμορες κοινωνίες.

Τα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΦΕΛΗαπό την ίδρυση της Μονάδας αυτής θα είναι πολλά, με κορυφαίο την παύση της λειτουργίας των ΧΥΤΑ και την λύση των προβλημάτων που επιφέρουν στις τοπικές κοινωνίες. Ακόμη και αν το μέγιστο υπολλημα της, 4% του αρχικού όγκου απορριμμάτων, οδηγηθεί για ταφή σε έναν ΧΥΤΥ, με αρχική διάρκεια ζωή τα 10 έτη, θα πετύχουμε την επιμήκυνση στην τελική του ζωή κατά 25 φορές, δηλαδή σε 250 χρόνια.

Τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗθα είναι πολλαπλάσια, καθόσον:
• Θα διατεθούν 235 εκατομμύρια €, για την χρηματοδότηση του έργου, τα περισσότερα από τα οποία θα τονώσουν την τοπική αγορά και μάλιστα σε εποχές οικονομικής και επενδυτικής ύφεσης.
• Θα αυξηθεί η απασχόληση. Η Μονάδα θα απασχολήσει 80 περίπου άτομα μόνιμο προσωπικό, ενώ 500 – 800 άτομα θα απασχοληθούν, έμμεσα ή άμεσα, για την κατασκευή της.
Θα βελτιωθεί η ενεργειακή κατάσταση στην Κέρκυρα με την παροχή συνεχώς ηλεκτρικής ενέργειας, από ανανεώσιμες και περιβαλλοντικά αειφόρος πηγές ενέργειας. Η Μονάδα έχει την δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος ισχύος 65 – 70 MW και είναι ηλεκτρικά αυτάρκης. Η παροχή των πλεοναζόντων 55 – 60 MW στην τοπική αγορά ενεργείας πρακτικά μηδενίζει πλέον τον κίνδυνο διακοπών ρευματος.
• Η επένδυση θα περιλαμβάνει και την απόκτηση μιας μονάδας καθαρισμού θαλασσινού νερού, ικανής να προσφέρει αρκετή ποσότητα νερού υψηλής ποιότητας στον πληθυσμό.

Τα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ της πρότασής μας είναι:
Η επίλυση του προβλήματος διάθεσης των απορριμμάτων και των ρύπων με φιλικό για το περιβάλλον τρόπο. Η μετατροπή τους σε ηλεκτρισμό επιτρέπει τη διακοπή των ενεργειών για τη ανεξελεχτη διάθεση τους και προωθεί την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα και του χερσαίου και θαλάσσιου οικοσυστήματος.
• Η πλήρης απουσία εκπομπών μόλυνσης του αέρα, εδάφους και νερού.
Η πλήρης απουσία αρνητικών επιδράσεων στο υπάρχον οικοσύστημα.
Η μονάδα μπορεί να επεξεργάζεται, εκτός από στερεά και υγρά αστικά απόβλητα, τη λάσπη των βιολογικών καθαρισμών, τα υπολειμματα από την επεξεργασία των ελιών ( μούργα ), τα Νοσοκομειακά, τα ζωικά, τα σφάγια λήμματα κ.α.

Θα υπάρχουν ακόμη ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΟΡΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ, καθόσον αυτός θα αποτελέσει την βάση της στελέχωσης της Μονάδας, αλλά και θα απολαμβάνει αντισταθμιστικά, συνεχώς την διάθεση ζεστού νερού (τηλεθερμανση) για οικιακή χρήση ή χρήση σε κτήρια κοινής ωφέλειας (σχολεία, σύλλογοι, αθλητικές εγκαταστάσεις, κ.α).

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Οι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ, που η εταιρεία μας σας προσφέρει, είναι ακόμη σπουδαιότερες, δηλαδή:
Η πλήρης χρηματοδότηση του έργου, συνολικού ποσού 235 εκατ. €, από ίδιον χρηματοδοτικό σχήμα ( ίδια κεφάλαια και εξασφαλισμένος τραπεζικός δανεισμός).
Δεν απαιτείται καμιά άλλη παροχή εμπραγμάτων διασφαλίσεων ή άλλων εγγυησεων από τους εμπλεκομένους ΟΤΑ προς τις χρηματοδοτούσες Τράπεζες.
Διεθνής Ασφαλιστική Εταιρεία πρώτης τάξεως θα εγγυηθεί για την πλήρη απόδοση των αποτελεσμάτων χρήσης της επένδυσης.
Τα παραγόμενα προϊόντα ( ηλεκτρική ενεργεία και CO2 ) θα είναι ήδη προ- πουλημένα σε διεθνείς οίκους.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

Η ΠΡΟΤΑΣΗ μας βασίζεται στην κοινή αξιοποίηση των εμπειριών μας έως σήμερα, τόσο στην διαχείριση των απορριμμάτων από την πλευρά του Συνδέσμου, όσο και στην επιστημονική γνώση και τελειοποίηση των σχετικών μεθόδων από την εταιρεία μας και τους συνεργάτες στις διεθνείς συνεργασίες μας.

Προτείνουμε, λοιπόν το παραπάνω περιγραφόμενο έργο να το αναλάβει ένα ΚΟΙΝΟΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ , το οποίο θα συν επιλέξουμε, με την συμμετοχή:
• του Συνδέσμου σας σε πλειοψηφία, ο οποίος θα παραχωρήσει ΜΟΝΟ την γη εγκατάστασης της Μονάδας και όλα τα απορρίμματα που διαχειρίζεται, και
της ΕΚΟΣΑΝ, η οποία θα εξασφαλίσει την πλήρη χρηματοδότηση, για λογαριασμό του ανωτέρω σχήματος, όλου του έργου ( 235 εκατ. € ) και θα αναλάβει την διαχείριση της Μονάδας, κατά την διάρκεια της λειτουργία της.

Σας υποβάλλουμε, λοιπόν την Πρόταση μας και συννημένα σας καταθέτουμε τέσσερα ( 4 ) τεύχη με πληροφορίες για την λειτουργία, διευκρινίσεις επί της μεθόδου και επιστημονικές αξιολογήσεις της Μονάδας, ως ακολούθως:
Τεύχος Α: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ
1. ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ
2. ΣΧΕΔΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ
3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ
Τεύχος Β: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ
2. ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΝΕΑ ( ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ )
3. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ TUV (ΦΟΡΕΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ)
Τεύχος Γ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ – ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ1. ΜΕΘΟΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ
2. ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΟΛΗ ΜΕΤΑΞΥ ΠΥΡΟΛΥΣΗΣ ΚΑΙ HYDROGENESIS
3. ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΟΛΗ ΕΚΛΥΟΜΕΝΩΝ ΡΥΠΩΝ
Τεύχος Δ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ – BUSINESS PLAN1. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ - BUSINESS PLAN (ΕΟΣ-ΒΡ)
ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ 50%
ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ 30%
2. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΕΟΣ – ΒΡ ΑΡΧΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ( ΕΩΣ 45 MW )

Τελικά αισιοδοξούμε ότι η Μονάδα αυτή θα μπορέσει να γίνει η κοιτίδα ενός ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ, όπου με ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΟΧΛΗΣΗ, ΜΗΔΕΝΙΚΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ και ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΥΠΟΛΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, μέσα στο πράσινο, θα μπορέσουμε να ανακτήσουμε το χαμένο περιβάλλον και να κλείσουμε τις πληγές που η αλόγιστη χρήση των απορριμμάτων άλλων εποχών δημιούργησαν.

Ευελπιστώντας ότι η πρόταση μας αυτή θα τύχει της κατάλληλης αντιμετώπισης εκ μέρους του Συνδέσμου σας, παρακαλώ δεχθείτε, Αξιότιμοι Κύριοι, τους πλέον εγκάρδιους και ειλικρινείς χαιρετισμούς μας και την διαβεβαίωση μας ότι θα είμαστε στην διάθεση σας για την διευκρίνιση ή πληροφορία θελήσετε σχετικά.

Φιλικά,