ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ -ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΟΜΑΡΧΗ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ











Ενώ η πόλη και η ύπαιθρος του νομού πνίγονται στα σκουπίδια, ο Σύνδεσμος Καθαριότητας (με καθυστέρηση) συνεδριάζει αύριο, μπροστά στο αδιέξοδο που δημιουργεί ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Την επιεικώς απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με τα βουνά των σκουπιδιών καυτηρίσαν σήμερα, τόσο ο Γ.Γ. της ΠΙΝ Σ. Βόσδου όσο και ο Νομάρχης Στεφ. Πουλημένος.
Από την άλλη, οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη και καλούν την εισαγγελέα να παρέμβει για την προστασία της υγείας όσων διαμένουν στην περιοχή.

Η κατάσταση με τα σκουπίδια αποτελεί πραγματική δυσφήμιση για τον τουρισμό δήλωσε ο γ.γ. της ΠΙΝ Σ. Βόσδου. "Το τραγικό είναι ότι κανείς από τους υπευθύνους δε δείχνει να ασχολείται σοβαρά με το πρόβλημα" τόνισε χαρακτηριστικά.
Όπως σημείωσε, όλα αυτά συμβαίνουν σε μια κρίσιμη περίοδο για τον τουρισμό, παρουσιάζοντας μάλιστα σχετικό δημοσίευμα του Observer (18/1/09) όπου υπάρχει καταχώρηση της Κροατίας με αναφορές στην Κέρκυρα ως ιδιαίτερα ακριβού τουριστικού προορισμού.

Όσον αφορά στην απουσία των δημάρχων από την Κέρκυρα αυτές τις ημέρες που η Κέρκυρα έχει πνιγεί στα σκουπίδια, ο κ. Βόσδου απάντησε ως εξής: «αυτό θα πρέπει να το ξέρουν οι δημότες που έχουν εμπιστευτεί την τύχη της διαχείρισης και της ανάπτυξης αυτού του τόπου στις αρχές αυτές.

Αντιμετωπίζονται σοβαρότατα προβλήματα το τελευταίο διάστημα και δεν βλέπω κάποιον να ασχολείται. Έλαβα αρκετές πρωτοβουλίες που δεν έχω δημοσιοποιήσει γατί πιστεύω ότι με την συνεργασία μπορούμε καλύτερα να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα».

Ο Νομάρχης

«Η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη και στην ύπαιθρο του νησιού μας είναι επιεικώς απαράδεκτη. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση εγκυμονεί κίνδυνος για τη δημόσια υγεία» δήλωσε από την πλευρά του ο Νομάρχης Στεφ. Πουλημένος.
Κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να παρέμβουν αποφασιστικά και αποτελεσματικά, έτσι ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα αυτό.
Δηλαδή να γίνει η δρομολόγηση όλων των διαδικασιών και για την εκτέλεση των έργων που έχουν προγραμματιστεί και για την ταχύτερη δυνατή εφαρμογή της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στο νομό.

Πηγή: Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ