Άνοιξε προσωρινά το Τεμπλόνι -10ημερη προθεσμία

Άνοιξε απο χθές το βράδυ η Χωματερή Τεμπλονίου μετα την κατάληψη που ειχε πραγματοποιηθεί απο 40 και πλέον κατοίκους που διαμαρτύρονται για την χείριστη λειτουργεία αυτής.
Το ανοιγμα της χαβούζας εγινε μετα απο κατάθεση πρότασης αντιπροσωπείας των κατοίκων για την οποία εδωσαν 10ημερη προθεσμία να την εφαρμόσουν. Η πρόταση αναφέρει οτι τα σκουπίδια πλέον θα δεματοποιούνται αφου πρεσαριστούν και θα τυλίγονται οποτε δεν θα επηρεάζουν το περιβάλλον. Αυτα οπου και να τα εναποθέσουν δεν υπάρχει κίνδυνος αφου ειναι δεμένα και κλεισμένα ενω μπορούν να τα πουλήσουν η να τα εναποθέσουν οπου θέλουν. Χαραχτηριστικό παράδειγμα ειναι οτι η σημερινή λεκάνη του Χυτα Τεμπλονίου απο τη διαδικασία αυτή(φυλαξης-εναπόθεσης) θα γέμιζε σε 50 χρόνια. Τα σκουπίδια παίρνουν το 1/5 του ογκου τους και δεν ρυπαίνουν. Για την πρόταση αυτη χρειάζονται κάποια μηχανήματα τα οποία ο Σύνδεσμος μπορεί να τα αγοράσει αντικαθιστώντας το τείχος της ντροπής που θέλουν να κατασκευάσουν για να κυκλωσουν τα σκουπίδια σήμερα.
Οι κατοικοι δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν δυναμικά μετα το δεκαήμερο λέγοντας οτι δεν ανεχονται αλλο πια τα σκουπίδια να μην θάβονται και να μένουν εκτεθειμένα. Δεν ανέχονται πια το βιοαέριο από τη σήψη των απορριμμάτων να εκλύεται στην ατμόσφαιρα και δημιουργεί συνθήκες αφόρητης δυσοσμίας. Δεν ανέχονται πια τα στραγγίσματα του ΧΥΤΑ παραμένουν χωρίς βιολογική επεξεργασία. Για τους παραπάνω λόγους και οχι μόνο οι κατοικοι περιμένουν στη στροφή ολους οσους διαχειρίζονται με αυτο τον αθλιο τρόπο τα σκουπίδια.

Πηγή: vraxonisida.gr