Ανακοίνωση - Καταγγελία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάβου για τις συλλήψεις στη Λευκίμμη

Ο Πολιτιστικός Εξωραιστικός – Σύλλογος Κάβου καταγγέλλει τη σύλληψη και προσαγωγή σε δίκη δύο συγχωριανών μας, του Ιερέα της Ενορίας Αγίου Προκοπίου Κάβου, Σπύρου Μοναστηριώτη και του φοιτητή Σπύρου Μακαντάνη.
Ο Ιερέας Σπύρος Μοναστηριώτης, υπηρετώντας από το έτος 1986 στην Ενορία Αγίου Προκοπίου Κάβου έχει προσφέρει ένα σημαντικότατο έργο στην περιοχή μας, που εκτός των εκλλησιαστικών του καθηκόντων, περιλαμβάνει και τις προσπάθειες του και τους αγώνες του, για την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής και ιστορικής μας κληρονομιάς.


Καταδικάζουμε :
•Την απροκάλυπτη και ωμή βία των ΜΑΤ εναντίον των κατοίκων της Λευκίμμης.
•Την υβριστική συμπεριφορά και φρασεολογία, που με απίστευτο μένος χρησιμοποίησαν τα «όργανα της τάξης» εναντίον των Λευκιμμιωτών.
Απαιτούμε :
•Την απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των δύο συγχωριανών μας, του Ιερέα της Ενορίας Αγίου Προκοπίου Κάβου, Σπύρου Μοναστηριώτη και του φοιτητή Σπύρου Μακαντάνη.
•Την άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ από τη Λευκίμμη.
•Την άμεση διακοπή των εργασιών κατασκευής του έργου και την επίλυση του προβλήματος με την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων (Ανακύκλωση στην Πηγή, Αξιοποίηση Βιοαποδομήσιμων Συστατικών), και την αξιοποίηση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο