Παγκληρική – Παλλαϊκή Αγωνιστική Κίνηση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Παγκληρική – Παλλαϊκή Αγωνιστική Κίνηση καταδικάζει την άδικη δίωξη του αγωνιστή ιερέα της Λευκίμμης π. Σπυρίδωνα Μοναστηριώτη και του φοιτητή Γεωργίου Μακαντάρη προκειμένου να τρομοκρατηθεί ο κόσμος της περιοχής που αγωνίζεται να μην εγκατασταθεί η παράνομη χωματερή (ΧΥΤΑ) στη Λευκίμμη.

Ο π. Σπυρίδων που συνελήφθη αδικαιολόγητα για υποκίνηση των κατοίκων, προφυλακίσθηκε για τρεις μέρες, στο δε αυτόφωρο απ’ τους τέσσερις μάρτυρες κατηγορίας –και οι τέσσερις αστυνομικοί– δεν παρουσιάστηκε κανένας (κι αυτό δείχνει πολλά) με τη δικαιολογία πως και οι τέσσερις είχαν εκείνη την ώρα υπηρεσία. Έτσι η δίκη ανεβλήθη για τις 8 Ιανουαρίου.

Έχουμε σχηματίσει την πεποίθηση ότι ο π. Σπυρίδων αγωνίζεται μαζί με τους άλλους κατοίκους της Λευκίμμης όχι για να πάει η χωματερή στην αυλή του γείτονα, αλλά γιατί πραγματικά η περιοχή τους δεν είναι η κατάλληλη (καθώς εκεί υπάρχουν υδροφόροι ορίζοντες, υπήρχε λίμνη και είναι κοντά στη θάλασσα).

Ο π. Σπυρίδων πράττει απλώς το καθήκον του. Αγωνίζεται να μη μολυνθεί ο τόπος του, αγωνίζεται για το –δυστυχώς– μη αυτονόητο δικαίωμα στη ζωή των κατοίκων της Λευκίμμης. Η θέση του παπά πρέπει να είναι ακριβώς αυτή, μαζί με τον κόσμο και όχι με τα συμφέροντα των ισχυρών και την εκάστοτε εξουσία που καταδυναστεύει τον λαό.

Τιθέμεθα αλληλέγγυοι στον αγώνα των κατοίκων της Λευκίμμης για να μην καταστραφεί ο τόπος τους από τις ενέργειες μιας αυταρχικής, μη δημοκρατικά δομημένης διοίκησης, η οποία είναι αποκομμένη απ’ τους πολίτες και δεν ενδιαφέρεται για τη ζωή τους.

26-8-2008

Παγκληρική – Παλλαϊκή Αγωνιστική Κίνηση


γραφεία
Νικηταρά 14, 106 78 Αθήνα
τηλ.-fax 210 33 02 866
e-mail: pagliriki@mycosmos.gr