Καταγγελία για καταπάτηση ιδιοκτησιών

Κοινοποίηση Προς:
1. Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας
2. Σύνδεσμος Καθαριότητας και Προστασίας Περιβάλλοντος
3. Νομάρχη Κέρκυρας
4. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων
5. Υπουργό Εσωτερικών Κύριο Πρ. Παυλόπουλο
6. Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας
7. Ένωση Ελλήνων Δικαστικών
8. Βουλή των Ελλήνων
9. Ημερήσιο Τύπο


Αυτή τη στιγμή στη Λευκίμμη Κέρκυρας διαπράττεται ένα ακόμη έγκλημα και μάλιστα τώρα χωρίς καμμία διοικητική ή νομότυπη επίφαση. Το έγκλημα της καταπάτησης της περιουσίας των κατοίκων της.

Στη προσπάθεια τους, οι υπεύθυνοι της δημιουργίας του ψευτοΧΥΤΑ, να διευκολύνουν τη πρόσβαση των οχημάτων σε αυτόν, προχώρησαν στη διαπλάτυνση του δημοτικού-αγροτικού δρόμου από 3-3,5 μέτρα σε 6-7 μέτρα αποσπώντας τμήματα της περιουσίας των γειτονικών του δρόμου ιδιοκτητών, χωρίς καμμία αγοροπωλησία, εκχώρηση, απαλλοτρίωση ή οποιαδήποτε γενικά νόμιμη πράξη.

Αποκαλύπτουμε τον ρόλο των αστυνομικών δυνάμεων και αυτών των οποίων εκτελούν τις εντολές, ότι αντί να προασπίζουν την νομιμότητα, όπως ισχυρίζονται περιφρουρούν και καλύπτουν την παρανομία της αρπαγής της περιουσίας μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον δεν περιορίστηκαν στην περιφρούρηση του χώρου του ΨευτοΧΥΤΑ, αλλά έφραξαν τον δρόμο που οδηγεί σε αυτόν, ώστε να συγκαλυφθεί η μεγάλη παρανομία.

-Καλούμε τον αστυνομικό Διευθυντή αν δεν δέχεται την παραπάνω καταγγελία να αποκαλύψει: Αν έχει εντολή για το ζήτημα αυτό, από ποιόν και αν η εντολή είναι έγγραφη ή προφορική, διαφορετικά επωμίζεται βαρύτατες ευθύνες.

-Καλούμε τους Δημάρχους μέλη του Συνδέσμου καθαριότητας και προστασίας περιβάλλοντος, ο οποίος είναι ο ανάδοχος του έργου, να απαντήσουν, αν αυτοί έδωσαν την εντολή για την καταπάτηση των περιουσίων ή όχι. Αν δεν την έδωσαν, έμπρακτα να μας το αποδείξουν καταγγέλοντας άμεσα την παρανομία.

-Καλούμε τον Νομάρχη Κέρκυρας και τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων οι οποίοι ενέχονται στην διαδικασία χωροθέτηση και υλοποίησης του έργου να απαντήσουν για το ίδιο θέμα και να πάρουν θέση.

-Καλούμε τον Υπουργό Κύριο Παυλόπουλο και τα άλλα κυβερνητικά στελέχη, λαλίστατα όταν είναι να καλύψουν την βαρβαρότητα των ΜΑΤ με πρόσχημα την επιβολή του νόμου, να μας γνωρίσουν τι είδους νομιμότητα προασπίζονται οι υφιστάμενοι τους. Αν δεν είναι γνώστες της κατάστασης αυτής θα μας πείσουν για την αλήθεια των λόγων τους με την επιβολή των ανάλογων κυρώσεων στους υπεύθυνους.

-Καλούμε τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου στις κατάλληλες ενέργιες υποστήριξης μας.

Δηλώνουμε ότι θα προασπίσουμε, το θεμελιακό μας δικαίωμα της προστασίας της περιουσίας μας, μέχρις εσχάτων με κάθε νόμιμο μέσο. Αυτοί που το καταστρατηγούν ή το καλύπτουν έχουν βαρύτατες ευθύνες και μένουν έκθετοι απέναντι σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό που καταλαβαίνει ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα σ’ εμάς αύριο μπορεί να συμβεί και σε άλλους..

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και η νίκη δική μας.


Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Λευκίμμης.