Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της 43χρονης στη Λευκίμμη

Δείτε το βίντεο στο CorfuNews


Σε κλίμα οδύνης έγινε χθες το απόγευμα στις Ριγγλάδες η κηδεία της 43χρονης που τραυματίστηκε θανάσιμα από μοτοσικλέτα κατά τη διάρκεια της επέμβασης των ΜΑΤ στη Λευκίμμη, την περασμένη Πέμπτη.

Στο μεταξύ την άμεση παράιτηση του δημάρχου και των δημότικών συμβούλων Λευκίμμης ζητούν με ανοικτή επιστολή τους τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής κατά της κατασκευής του ΧΥΤΑ.
Επίσης το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο την Παρασκευή στην πλατεία Σαρόκου ζητώντας μεταξύ άλλων την απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής, την απόσυρση των κατηγοριών εναντίων των διαδηλωτών και την άμεση παύση των εργασιών κατασκευής του ΧΥΤΑ στη θέση Μεσοράχη.
Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Κέρκυρας της ΝΔ, Γιάννης Λέκκας, μιλώντας χθες στην ΕΡΑ υποστήριξε πως για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν ευθύνεται η κυβέρνηση της Ν.Δ. ούτε όμως και οι κάτοικοι της Λευκίμμης
Στην Κέρκυρα βρέθηκε χθες αντιπροσωπεία της Κ.Ε. του κόμματος με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή μέλος του πολιτικού γραφείου, για να παραστεί στην κηδεία της αδικοχαμένης Μαρίας Κουλούρη. Ο κ. Χαλβατζής τόνισε ότι ο κυβερνητικός αυταρχισμός έχει φανεί στην Κέρκυρα, την Κοζάνη, στην Αθήνα και όπου αλλού οι εργαζόμενοι κινητοποιούνται διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.
Και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Περικλής Κοροβέσης από την Κέρκυρα καταδίκασε τη χρήση αστυνομικής βίας από την κυβέρνηση επιρρίπτοντας τις ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Νέα Δημοκρατία. Κατέληξε δε, λέγοντας ότι μοναδικός τρόπος επίλυσης του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι η ανακύκλωση από την πηγή.

Ακόμη, αναβάλλονται επ’ αορίστον οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα, αύριο και μαθαύριο στην Πάνω Πλατεία από περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς συλλόγους για την «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος». Την απόφαση αυτή έλαβε η έκτακτη συνεδρίαση της οργανωτικής Ολομέλειας των Συλλόγων εξαιτίας της έκρυθμης, όπως αναφέρουν, κατάστασης που προκάλεσε η κατασταλτική επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων στη Λευκίμμη με αποτέλεσμα τον τραγικό χαμό μιας 43χρονης γυναίκας.

Πηγή: ΕΡΤ