Τέλος εργασιών στο ΧΥΤΑ Νότου;

Πατήστε για μεγέθυνση
Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΧΘΕΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ

Στάση αναμονής τηρούν οι κάτοικοι

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ – Μετά από 55 ημέρες συνεχούς παρουσίας στο χώρο του υπό κατασκευή ΧΥΤΑ Λευκίμμης, οι κάτοικοι είδαν χθες το πρωί τον εργολάβο να απομακρύνει τα μηχανήματα και τα υπόλοιπα υλικά από το χώρο.
Χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν δοθεί περαιτέρω εξηγήσεις, πέραν του ότι «ο εργολάβος παίρνει τα μηχανήματα για να τα χρησιμοποιήσει αλλού» η αισιοδοξία είναι διάχυτη.
Για «μια πρώτη μικρή νίκη» κάνουν λόγο οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «δεν θα εγκαταλείψουν το χώρο» μέχρι και επισήμως να ακυρωθεί το έργο.
Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτοψίες από το ΙΓΜΕ και αρχαιολογικές ανασκαφές, ενώ το νερό που χτύπησε ο εκσκαφέας σε βάθος μικρότερο του επιτρεπτού, δεν φαίνεται να ανησυχεί κανέναν, έστω κι αν η κύρια λεκάνη έχει μετατραπεί σε λίμνη.

Πατήστε για μεγέθυνση
13 συνολικά μηχανήματα απομάκρυνε ο εργολάβος από το ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Στάση αναμονής κρατούν οι κάτοικοι, θεωρώντας όμως ότι «είναι μια πρώτη μικρή νίκη». ΦΩΤΟ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΛ.ΓΙΣΔΑΚΗ.


Τέλος στις εργασίες του ΧΥΤΑ Νότου;

Απομακρύνθηκαν μηχανήματα και υλικά από το χώρο

Χριστίνα Χονδρογιάννη
Chondrogianni@enimerosi.com

ΚΕΡΚΥΡΑ – Από τις 9:00 το πρωί χθες και για πέντε ώρες συνεργεία του εργολάβου μπαινόβγαιναν στον χώρο προκειμένου να αφαιρέσουν τα 13 μηχανήματα με τα οποία έσκαβαν το χώρο αλλά και τα υλικά που ο εργολάβος είχε στο οικόπεδο.
Οι κάτοικοι αφαίρεσαν το πρωί τα φυσικά εμπόδια που είχαν τοποθετήσει κατά μήκος των μονοπατιών, προκειμένου να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των μηχανημάτων. Στο τέλος της διαδικασίας αυτής, επανατοποθέτησαν τα εμπόδια, ξανακλείνοντας έτσι τις εισόδους των μονοπατιών αλλά και της κύριας εισόδου.
Ωστόσο, σύμφωνα με το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, Γ. Πανδή, εκατοντάδες κάτοικοι που για 55 συνεχείς ημέρες και νύχτες βρίσκονται στον χώρο, δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν αφού αποφάσισαν να συνεχίσουν να καταλαμβάνουν το οικόπεδο και να περιφρουρούν τον χώρο ώσπου το έργο επισήμως ακυρωθεί.
Πάντως, καταλήγοντας, δήλωσε στην «κ.Ε.» ότι οι κάτοικοι αισθάνονται μια μικρή ικανοποίηση καθώς θεωρούν ότι πέτυχαν μια μικρή νίκη.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σάββατο 19 Απριλίου 2008 Αρ. Φύλλου 2171