Επιμένουν οι κάτοικοι της Λευκίμμης στις κινητοποιήσεις παρά τις παραινέσεις

Σύσκεψη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Νότια Κέρκυρα στο πλαίσιο της κατασκευής του ΧΥΤΑ Νότου, πραγματοποιήθηκε χθες στο Φαλαράκι, παρουσία του Γ.Γ. της ΠΙΝ, του Νομάρχη, του Δημάρχου Κερκυραίων και προέδρου του Συνδέσμου Καθαριότητας και Προστασίας Περιβάλλοντος, των Δημάρχων Λευκιμμαίων, Κορισσίων και Μελιτειέων, του Αστυνομικού Επιθεωρητή Ιονίων Νήσων, του Αστυνομικού Διευθυντή Κέρκυρας, του Διοικητή του Τμήματος Τάξης και της συντονιστικής επιτροπής αγώνα των κατοίκων της Λευκίμμης.

Από την πλευρά της Περιφέρειας, της Νομαρχίας και του Δήμου Κερκυραίων, υπήρξε ρητή δέσμευση ότι τόσο η κατασκευή όσο και η λειτουργία του ΧΥΤΑ Νότου θα γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και χωρίς να επαναληφθούν λάθη που υπήρξαν στο Τεμπλόνι. Διαδικασία την οποία θα έχουν την ευκαιρία να ελέγχουν εκ των έσω οι κάτοικοι της Λευκίμμης. Παράλληλα τόσο οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων όσο και ο Αστυνομικός Διευθυντής αλλά και ο Δήμαρχος Λευκιμμαίων τόνισαν ότι το έργο δεν θα συνεχιστεί αν υπάρξει δικαστική απόφαση που να μην το επιτρέπει. Απ’ την άλλη, ζήτησαν από τους κατοίκους να επιτρέψουν τη συνέχιση των εργασιών χωρίς προβλήματα, από τη στιγμή που κάτι τέτοιο έχει αποφασιστεί με απόφαση της Δικαιοσύνης.
Οι κάτοικοι δεν φάνηκε να πείθονται και συνέχισαν να ζητούν άμεση διακοπή των εργασιών και σταμάτημα του έργου το οποίο τονίζουν ότι θα επιβαρύνει τους γύρω οικισμούς και θα επιφέρει πλήγμα στην τουριστική οικονομία της περιοχής.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού οργάνου των κατοίκων της Λευκίμμης, Γιάννης Πανδής, υπογράμμισε ότι σε χθεσινοβραδινή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε αποφάσισαν να μην υποχωρήσουν και να συνεχίσουν την κατάληψη του χώρου στον οποίο είναι προγραμματισμένη η δημιουργία ΧΥΤΑ. Ο κ. Πανδής εξέφρασε την ανησυχία και τον προβληματισμό του για την απειλή επέμβασης αστυνομικών δυνάμεων υποστηρίζοντας ότι οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να προασπίσουν την κινητοποίησή τους.

Πηγή ΕΡΤ