Με Απόφαση του Νομάρχη Κέρκυρας ο «ΧΥΤΑ» στο Τεμπλόνι θα Λειτουργεί έως το 2009

ΧΟΡΗΓΟΥΜΕ:
άδεια συνέχισης λειτουργίας του ΧΥΤΑ στην περιοχή «Ακροκέφαλος» Τεμπλονίου, Δήμου Κερκυραίων του Νομού Κερκύρας μέχρι την 16/12/2009 (καταληκτική ημερομηνία, με βάση την γ) σχετική ΚΥΑ, για την οριστική αδειοδότηση του ΧΥΤΑ) με τις ακόλουθες προϋποθέσεις και όρους:

1)Μέχρι 31/12/08 να έχει υποβληθεί νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και να έχουν εκδοθεί νέοι Περιβαλλοντικοί Όροι διότι οι τρέχοντες όροι έχουν ισχύ μέχρι τις 31/12/08.

2)Με βάση το άρθρο 16 της γ) σχετικής ΚΥΑ και το άρθρο 8 της δ) σχετικής ΚΥΑ, η οριστική άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ θα χορηγηθεί μόνο και εφόσον:

α) έχουν υλοποιηθεί και πιστοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες όλα τα τεχνικά έργα που περιγράφονται στο Σχέδιο Διευθέτησης που έχει υποβάλλει ο Σύνδεσμος Καθαριότητας και Προστασίας Περιβάλλοντος Ν. Κέρκυρας και το οποίο εγκρίθηκε από την ΠΙΝ.

β) πληρούνται όλοι οι εγκεκριμένοι Περιβαλλοντικοί Όροι, και

γ) διαπιστωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι ο Φορέας Διαχείρισης έχει την κατάλληλη στελέχωση που προβλέπει ο νόμος.

Θεωρούμε, ωστόσο, εύλογο και αυτονόητο, λόγω της κρισιμότητας και της σοβαρότητας του θέματος για όλο το Νομό μας, ότι οι ως άνω όροι που τίθενται στην παρούσα απόφαση θα υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό, χωρίς να εξαντληθεί η προθεσμία που παρέχεται εκ του νόμου.

Επιπροσθέτως, επισημαίνουμε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας θα συνεχίσουν τους τακτικούς ελέγχους για την παρακολούθηση τόσο της προόδου των τεχνικών έργων σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του εγκεκριμένου Σχεδίου Διευθέτησης, όσο και για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων στο χώρο του ΧΥΤΑ, στην περιοχή «Ακροκέφαλος» Τεμπλονίου, Δήμου Κερκυραίων του Νομού Κερκύρας.

Ο Νομάρχης
Στέφανος Πενηντάρχου Πουλημένος

Πηγή www.incorfu.gr