Ανακοίνωση - Καταγγελία

Οι παρακάτω υπογράφοντες δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν μέλη της επονομαζόμενης Συντονιστικής Επιτροπής σε κείμενο που υπογράφει η Βλάχου Ειρήνη, ιδρυτικό μέλος του συλλόγου « Αλεύχιμον ».

Στο κείμενό της η Ειρήνη Βλάχου εκφράζει την αντίθεσή της στη δημιουργία ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας, αναφέρεται στους αγώνες του συλλόγου « Αλεύχιμον » και του Λευκιμμιώτικου λαού, στον τρόπο που επιβλήθηκε η Συντονιστική και το ρόλο τεσσάρων (4) μελών της στην πορεία του αγώνα.

Επειδή η ανακοίνωση της Ειρήνης Βλάχου αποτελεί έκφραση πολιτικής κριτικής, θεωρούμε ότι σε μια δημόσια ανακοίνωση από μέλος του κινήματος, όσοι θεωρούν τον εαυτό τους θιγμένο, απαντάνε δημόσια. Οι συγκεκριμένοι όμως επέλεξαν το δρόμο της τρομοκρατίας απαντώντας με μήνυση εναντίον της Ειρήνης Βλάχου.

Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι είναι δυνατόν Λευκιμμιώτες να επιτίθενται σε άλλη Λευκιμμιώτισα με μεθόδους που χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ, οι θεσμικοί και τα οικονομικά συμφέροντα, δηλαδή με δίκες.

Πιστεύουμε ότι μπορεί ο καθένας να εκφράζεται ελεύθερα και να υπάρχει αντίλογος, αυτό είναι Δημοκρατία ..

Όσοι δεν το κάνουν αυτό συνειδητά τρομοκρατούν. Απαιτούμε να αποσυρθεί η μήνυση, τους καλούμε να απαντήσουν πολιτικά και δημόσια και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην Ειρήνη Βλάχου.


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


Λευκίμμη 29-10-2010
Οι Υπογράφοντες