H AΛΑΖΟΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ

«Πολλοί τον πλούτο εμίσησαν, αλλά τη δόξα ουδείς»

Μερικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ακολουθώντας την αρχαία ρήση ξέχασαν τα πάντα ακολουθώντας ένα κατήφορο δηλώσεων και συμπεριφορών που θυμίζουν άλλες εποχές. Η προσπάθεια φίμωσης του λαού με το επιχείρημα «ήρθε το ΠΑΣΟΚ να μιλήσει στο λαό και όχι ο λαός στο ΠΑΣΟΚ», δηλώνει την απεριόριστη δημοκρατική αντίληψη του ΓΓ της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ , στο αίτημα του Λευκιμμιώτη αγωνιστή για το στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα να θέσει μία σειρά ερωτημάτων σχετικά με το ΧΥΤΑ Λευκίμμης.

Χαρακτηριστικό δημοκρατίας που δείχνει και θίγει ταυτόχρονα τη συνέχεια της παράταξης που επιθυμεί αύριο να είναι κυβέρνηση, είναι οι δηλώσεις-τοποθετήσεις υποψηφίου, για ύπαρξη εντός της αιθούσης(Λόγου και τέχνης) στη Λευκίμμη στοιχείων που χαρακτηρίζονται ως οι ….καρφίτσα και τραμπούκοι… του παρελθόντος. Έτσι ονόμασε τα δυνατά και γνήσια στελέχη του κόμματος του που τη περίοδο ,80-,90 έδωσαν τα πάντα για τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό και όχι για του να μπορούν να επιπλέουν κάποιοι σαλταδόροι και οπορτουνιστές του χώρου του σήμερα.

Η στοιχειώδης δυνατότητα να ακουστεί η αντίθετη άποψη σε μία συγκέντρωση που δεν ήταν «κλειστή» τουτέστιν στο σπίτι σας , δηλώνει το πανικό σας αφενός και το πολιτικό σας μέγεθος αφετέρου. Τα περί δημοκρατίας που λιβανίζεστε είναι φούμαρα και ο κόσμος θα σας αποζημιώσει γιαυτό.

Οι δηλώσεις του ΓΓ της νομαρχιακής για επανεξέταση των δημάρχων από μηδενική βάση είναι ακόμα νωπές και γραμμένες. Όσο για τα περί …καρφίτσα και τραμπούκα…κύριε υποψήφιε, όταν αγωνίστηκες για το ΜΟΝ ΡΕΠΟ κανένας δε σε κακοχαρακτήρισε για τον αγώνα εκείνο και όλοι τρέξαμε δίπλα σου γιατί ήταν λαϊκή και δημοκρατική απαίτηση. Όμως εσύ που τα πάντα κρίνεις και έχεις άποψη επί παντός επιστητού, στον αγώνα των Λευκιμμιωτών ενάντια στα ΜΑΤ, ήσουν απών.

Ήσουν «τρέσας και ρίψασπις» στη κατάλυση της δημοκρατίας από τη βαρβαρότητα , την αναλγησία ,την αδικία, την απρέπεια και το μίσος των δυνάμεων καταστολής, ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ Η ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ. Έμεινες αμέτοχος στη προστυχολογία, στα χημικά, στους ξυλοδαρμούς και στις συλλήψεις λαϊκών αγωνιστών. Δεν συγκρούστηκες, δεν ίδρωσες, δεν μάτωσες όταν στη Λευκίμμη καταλύονταν το κράτος και η έννοια δημοκρατία.

Δεν νομιμοποιείσαι λοιπόν να μιλάς με αυτό τον τρόπο για ….μπαρουτοκαπνισμένους και γνήσιους αγωνιστές ,για γυναίκες που εξευτελίστηκαν, για ηλικιωμένους που καταρρακώθηκε η υπερηφάνεια τους, γιατί είπαν βροντερά ΌΧΙ στη παρανομία και παρατυπία ενός έργου που δεν τηρήθηκε ούτε ένας από τους όρους που έθετε η ΕΕ και η Ελληνική νομοθεσία, κύριε τάδε που από μακριά και χωρίς κιάλι, θολά παρακολουθούσες τα τεκταινόμενα. Προκαλείς το κοινό αίσθημα και πληγώνεις το κάθε αγωνιστή. Η αλαζονεία σας δεν έχει τέλος. Αν αύριο γίνετε κυβέρνηση δεν θα ξέρουμε που να κρυφτούμε από κάτι τέτοιες συμπεριφορές.

Να ξέρετε πως το κίνημα της Λευκίμμης είναι δυνατό και μεγάλο. Όποιοι και νάστε θα περάσετε από πάνω μας, Όσο για τις θέσεις του καθενός σας τις γνωρίζουμε πολύ καλά και οι πάντες είναι ενημερωμένοι. Βγείτε όμως θαρραλέα και πείτε ξεκάθαρα ποια είναι η θέση του κόμματος σας. Αυτή της κας Γκερέκου και του κου Κουβέλη; Αυτή της Νομαρχιακής επιτροπής; ή αυτής που συμφωνήσατε πρόσφατα που είναι θολή και ασαφήνιστη για να καλυφθούν ορισμένοι;

Ο Λευκιμμιώτικος λαός και γνώσει έχει και υπερηφάνεια και κρίση.

Καλώ προσωπικά το κάθε Λευκιμμιώτη περήφανο, να αποδοκιμάσει και με τη ψήφο του και με τη στάση του το κάθε πολιτευτή αλαζόνα, δίγλωσσο, τρέσα και ρίψασπη και να επιδοκιμάσει όλους εκείνους που είπαν μια καλή και ξεκάθαρη κουβέντα ή που στάθηκαν δίπλα στους αγώνες μας όλο αυτό το διάστημα , όπου και αν πολιτεύονται.


Δημήτρης Κάντας,
Συνταξιούχος εκπαιδευτικός
Μέλος του κινήματος κατά του ΧΥΤΑ Λευκίμμης