ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΛΕΥΧΙΜΟ‏

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ «ΤΟ ΑΛΕΥΧΙΜΟ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Λευκίμμη χθες έζησε μια πρωτοφανή για την Ιστορία της ημέρα αστυνομοκρατίας – αστυνομικής βίας. Ανεξαιρέτως κάτοικοι της και ιδιαίτερα των οικισμών Ποτάμι – Μελίκια , είτε ήταν στα γύρω καφενεία ή έξω από τα σπίτια τους ή ακόμα και μέσα στα σπίτια τους, έζησαν τη βία των ΜΑΤ με ύβρεις, δακρυγόνα, κυνηγητό και προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών με θορυβώδη «παρέλαση» των ΜΑΤ στις μία και μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα, από τις Ριγγλάδες μέχρι το Ποτάμι.

Οι όποιες ενέργειες από τους κατοίκους της που πήγαν να προασπίσουν τις καταπατηθείσες ιδιοκτησίες τους από τον εργολάβο, στο δρόμο προς τον υπό κατασκευή «ΧΥΤΑ», δεν δικαιολογούν την έκταση που πήρε η πρωτοφανής αστυνομική επιχείρηση. Σοβαρά ερωτηματικά αφήνει το κάψιμο ενός περιπολικού στον περιφερειακό δρόμο της Λευκίμμης, πολύ μακριά από τους συγκεντρωμένους, καθώς και ο αδικαιολόγητος εγκλωβισμός ενός τουριστικού λεωφορείου γεμάτο τουρίστες, πάνω στη γέφυρα του Ποταμιού, δίπλα από το αστυνομικό τμήμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης για τη συνεχιζόμενη αστυνομική παρουσία και βία στη Λευκίμμη είναι τεράστιες. Είναι γνωστό βέβαια ότι αποτελεί πολιτική επιλογή της.

Οι ευθύνες του φορέα κατασκευής του έργου, του Συνδέσμου Καθαριότητας Κέρκυρας, είναι επίσης τεράστιες για την αστυνομοκρατία στη Λευκίμμη.

Οι Λευκιμμιώτες δεν τρελάθηκαν, ώστε να μη θέλουν ένα έργο που, υποτίθεται, το φτιάχνουν για να προστατεύσουν το περιβάλλον τους.

Δεν νοείται σοβαρός αυτοδιοικητικός φορέας να κατασκευάζει έργο με τη βία.
Σε κάθε περίπτωση για τα όποια επεισόδια , η αφορμή είναι η παρουσία των ΜΑΤ στη Λευκίμμη.

Όσο είναι καιρός ακόμα, ο Περιφερειάρχης, ο Σύνδεσμος Καθαριότητας Κέρκυρας και οι Δήμαρχοι του Νομού μας, ας αποσύρουν τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη και ας σταματήσουν το έργο.

Να αποσυρθούν οι μηνύσεις και οι κατηγορίες από τους συλληφθέντες.

Ιδιαίτερα η σύλληψη του Παπά Σπύρου , Γραμματέα του Συλλόγου μας, δεν μπορεί παρά να έγινε για τον εκφοβισμό των κατοίκων που είναι αντίθετοι και αντιδρούν στην κατασκευή του «ΧΥΤΑ».

Είναι γνωστό σε όλους και υπάρχουν εκατοντάδες μαρτυρίες , ότι ο Παπά Σπύρος έπαιζε και παίζει ένα καταλυτικό ρόλο στην αποτροπή επεισοδίων, όπως και το σχήμα του επιβάλλει.

Να ξεκινήσει η διαδικασία ΤΩΡΑ για μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων για όλο το Νομό μας και έτσι θα αποδειχθεί ότι δεν χρειάζεται το έργο που προσπαθούν να φτιάξουν στη Λευκίμμη .

Λευκίμμη, 09-08-2008

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ