Σήμερα η δίκη των συλληφθέντων για τα επεισόδια στη Λευκίμμη-Νέες δηλώσεις Βόσδου και ανακοινώσεις κομμάτων

Σήμερα θα δικαστούν οι δύο συλληφθέντες για τα επεισόδια της Λευκίμμης, μετά τη διήμερη αναβολή που πήραν στο Αυτόφωρο. Και για τους δύο, ο δικηγόρος τους υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες δεν ευσταθούν. Το βράδυ στις 20:30 ο σύλλογος Αλέυχιμον διοργανώνει συζήτηση – συγκέντρωση για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα του ΧΥΤΑ, στο προαύλιο του σχολείου Ριγγλάδων.

Για υποκινητές των επεισοδίων στη Λευκίμμη, μίλησε χθες ο Γ.Γ. της ΠΙΝ Σωτήρης Βόσδου, ο οποίος και χαρακτήρισε εξτρεμιστικά στοιχεία τα άτομα που επιτέθηκαν κατά του Αστυνομικού Τμήματος της Λευκίμμης τονίζοντας ότι οι πράξεις τους θα πρέπει να προβληματίσουν τους πολίτες.
Ο κ. Βόσδου υπογράμμισε επίσης ότι η κοινωνία της Κέρκυρας θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά τη διαχείριση των απορριμμάτων αφού αυτή συνδέεται άμεσα με την τουριστική ανάπτυξη ενώ όπως είπε, στο τέλος του χρόνου θα επιβάλλεται από την Ε.Ε. πρόστιμο 34.000 ευρώ για κάθε ανεξέλεγκτη χωματερή, το οποίο θα μεταφέρεται στους ΟΤΑ.

Να φύγουν άμεσα και οριστικά τα ΜΑΤ από την Κέρκυρα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις ζητά ο γραμματέας της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Μάκης Μπούκας. Ο κ. Μπούκας ζήτησε διακοπή της συνέχισης του έργου ”ΧΥΤΑ Λευκίμμης” μέχρι οριστικής αποχώρησης των ΜΑΤ από την Κέρκυρα, υποστηρίζοντας ότι «η πρακτική της Κυβέρνησης υπονομεύει την προοπτική της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων σε επίπεδο Νομού».

Παράλληλα,
Κατασκευασμένα χαρακτήρισε τα τελευταία επεισόδια στη Λευκίμμη, το μέλος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας Στ. Πελάης. Ο κ. Πελάης δήλωσε ότι "μόνο με δοκιμή επιβολή χούντας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η διαρκής αστυνομοκρατία, ο έλεγχος των κατοίκων, τα καπνογόνα μέσα στις συνοικίες και οι αντιμετώπιση των πολιτών από τα αστυνομικά όργανα".

Πηγή: ΕΡΤ