Στο δρόμο η Λευκίμμη ξανά και ξανά...

Πατήστε για μεγέθυνση
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Στο στόχαστρο των διαδηλωτών ο αστυνομικός δ/ντης και ο δήμαρχος Λευκιμμαίων.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

ΛΕΥΚΙΜΜΗ – Πάνω από χίλια άτομα ξεχύθηκαν στους δρόμους της Λευκίμμης ακόμη μια φορά, το βράδυ του Σαββάτου. Αφορμή η σύλληψη του ιερέα του Κάβου και ενός φοιτητή, με την κατηγορία της υποκίνησης και συμμετοχής, αντίστοιχα, στα επεισόδια που σημειώθηκαν προ ημερών έξω από το Α.Τ. Λευκίμμης.
Η αιτία όμως του ξεσηκωμού των Λευκιμμιωτών είναι η συνεχιζόμενη παρουσία των ΜΑΤ στην περιοχή, κάτι που σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους έχουν δηλώσει ότι είναι προσβλητικό για την περιοχή τους. Με συνθήματα και πανό οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν επίσης την παύση των εργασιών στον ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια, ενώ στο στόχαστρό τους βρέθηκαν κυρίως ο αστυνομικός δ/ντης Δ. Τσιότσιος και ο δήμαρχος Λευκιμμαίων Σπ. Γατσούλης.
Η σύλληψη του παπά – Σπύρου και ενός φοιτητή, ήταν η αιτία που συγκεντρώθηκαν πάλι οι Λευκιμμιώτες και ξεχύθηκαν στους δρόμους της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για τον ΧΥΤΑ. Ο αστυνομικός δ/ντης και ο δήμαρχος Λευκιμμαίων ήταν οι «πρωταγωνιστές» στα συνθήματα και τα πανό. ΦΩΤΟ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΧΡ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Πατήστε για μεγέθυνση
Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες κατά της παρουσίας των ΜΑΤ στην Κέρκυρα
Μεγάλη πορεία στους δρόμους της Λευκίμμης


Χωρίς να προκληθούν επεισόδια, χίλια και πλέον άτομα, κάτοικοι της Λευκίμμης στην πλειονότητά τους, πραγματοποίησαν ειρηνικά πορεία διαμαρτυρίας κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑ στη θέση Μεσοράχια, το βράδυ του Σαββάτου.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ
chondrogianni@enimerosi.com

ΛΕΥΚΙΜΜΗ – Με συγκέντρωση στο λιμάνι των Ριγγλάδων, στην οποία το λόγο πήρε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μπ. Χαραλάμπους το απόγευμα του Σαββάτου, ξεκίνησε η διαμαρτυρία των κατοίκων της Λευκίμμης και των Κερκυραίων που αγωνίζονται για την μη κατασκευή του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη θέση Μεσοράχια Λευκίμμης.
Στην ομιλία του ο Μπ. Χαραλάμπους επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματός του για απόσυρση των ΜΑΤ από τη Λευκίμμη και ζήτησε να υλοποιηθεί άμεσα αυτό το αίτημα, που αποτελεί ταυτόχρονα και ομόφωνη απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου αλλά και των δημοτικών συμβουλίων του νομού.
Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, χίλιοι και πλέον Κερκυραίοι διαδήλωσαν το Σάββατο το βράδυ κατά της κατασκευής του ΧΥΤΑ στο Νότο και κατά της παρουσίας των ΜΑΤ στην περιοχή. ΦΩΤΟ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΧΡ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Πατήστε για μεγέθυνση
Στις ίδιες θέσεις κινήθηκε και το μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής του ΚΚΕ, Θ. Γουλής, όπου, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη νότια πλευρά του νομού θυμίζει καθεστώς χούντας.

Μεγάλη διαδήλωση
Ύστερα από τις ομιλίες που έλαβαν χώρα στο λιμάνι, οι 1.000 περίπου συγκεντρωμένοι, ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας, έτσι όπως είχαν αποφασίσει το απόγευμα της Παρασκευής, στο πλάσιο εκδήλωσης - ενημέρωσης που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ.
Οι διαμαρτυρόμενοι, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα με κύριο «έξω τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη» αλλά και αποδοκιμαστικά συνθήματα κατά του δημάρχου, Σπ. Γατσούλη, πέρασαν από το Ποτάμι, περπάτησαν στενά και κατέληξαν στο χωριό των Ριγγλάδων μια ώρα περίπου μετά από την έναρξη της πορείας, όπου και διαλύθηκαν ησύχως, χωρίς να προκαλέσουν πριν και μετά, κανένα επεισόδιο.
Να σημειωθεί ότι στελέχη της Αστυνομίας, μεταξύ αυτών και ο αστυνομικός διευθυντής, Δ. Τσιότσιος, ήταν παρόντα στην περιοχή, χωρίς όμως να κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008 Αρ. Φύλλου 2266