ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ

Σήμερα τα χέρια της κυβέρνησης βάφτηκαν με αίμα.

Ο θάνατος 43χρονης διαδηλώτριας ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από την επέμβαση των ΜΑΤ, του πιο πιστού επιτελείου της κυβέρνησης, αναδεικνύει τη στάση μηδενικής ανοχής του κυβερνητικού κέντρου απέναντι σε όποιον κινητοποιείται.

Μετά από τη σκληρή καταστολή των φοιτητικών κινητοποιήσεων και την καταστολή των εργαζομένων που κινητοποιούνταν ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, μετά τη σύμπραξη των ΜΑΤ και της Χρυσής Αυγής στις 2/2, μετά την επίθεση στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και στο ΠαΠει από του πληρωμένους μπράβους και το παρακράτος, αυτή τη φορά τα Ματ δολοφονούν αποδεικνύοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προωθήσει τις επιλογές της ακόμη και πατώντας κυριολεκτικά επί πτωμάτων.

Η διαδηλώτρια της Κέρκυρας υπερασπιζόταν το δικαίωμά της στη ζωή με όλο το λαό της Λευκίμμης Κέρκυρας. Η τοπική κοινωνία κόντρα στις μεθοδεύσεις του Δήμου αντιστάθηκε στη δημιουργία ΧΥΤΑ δίπλα στο χωριό. Στη σκληρή σύγκρουση που ακολούθησε ανάμεσα στους κατοίκους και τους «πραίτορες της δημοκρατίας», το κατασταλτικό όργιο των ΜΑΤ κατέληξε στη δολοφονία της 43χρονης.

Η δολοφονία στην Κέρκυρα αποτελεί σαφή προσπάθεια καταστολής και τρομοκράτησης των κοινωνικών αγώνων, συνέχεια της αυταρχικής θωράκισης του κράτους. Κανείς δε μπορεί να μένει ουδέτερος απέναντι σε τέτοια γεγονότα. Όποιος σιωπά είναι συνένοχος και υποστηρικτής μιας κυβέρνησης που δε διστάζει να βάψει τα χέρια της με αίμα.

Το λαϊκό κίνημα θα απαντήσει στην καταστολή και την τρομοκρατία με μαζικούς δυναμικούς αγώνες. Στη 43χρονη νεκρή της Κέρκυρας προσωποποιείται το λαϊκό κίνημα, προσωποποιούνται όσοι αντιστέκονται, όσοι βγαίνουν στους δρόμους υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά τους.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι, χώροι που ιστορικά αντιστέκονται στις κατασταλτικές επιθέσεις και υπερασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, οφείλουν να απαντήσουν δυναμικά τσακίζοντας όσους υλοποιούν και υποθάλπουν τέτοιες πρακτικές.


· ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ. ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

· ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 6/6 18.00 ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ