H ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΜΑΤ.

Την Τετάρτη 09/01/2008 κατέφθασαν στην Λευκίμμη 6 Διμοιρίες των ΜΑΤ με επικεφαλής Ταξίαρχο , η μη τι άλλο να φυλάξουν και να προστατεύσουν εργολάβο της Κέρκυρας ( Ασωνίτης) να κατασκευάσει ένα παράνομο ΧΥΤΑ η πιο σωστά μια Χωματερή.

Oι κάτοικοι της Λευκίμμης μέχρι σήμερα αντιδρούσαν στη κατασκευή χωματερής και εμπόδιζαν τον εργολάβο να εγκατασταθεί στα Μισοράχια. Καταγγέλλουμε την αυταρχικότητα και τη βία των ΜΑΤ που κτύπησαν τους δημότες της Λευκίμμης , έριξαν χημικά , κτύπησαν τους ειρηνικούς διαδηλωτές και προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις. Αυτοί φυσικά που έτριβαν τα χέρια τους από ικανοποίηση ήταν η δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο.

Την Παρασκευή 11/01/2008 οι κάτοικοι προχώρησαν σε συμβολική Κατάληψη του Δημαρχείου με αίτημα να φύγουν τα ΜΑΤ από την Λευκίμμη. Τότε όταν έφθασε ο δήμαρχος έδειξε το πραγματικό του εαυτό , σαν μαινόμενος ταύρος με το αμάξι του όρμησε πάνω στο πανό , όταν τον εμπόδισε μια γυναίκα κατέβηκε και αφού έσκισε το πανό απειλούσε ονομαστικά τους παρευρισκομένους λέγοντας « εσύ Κώστα θα δεις τι θα πάθεις , εσύ Γιάννη θα σε κανονίσω εγώ » αυτός είναι ο Δήμαρχος Λευκιμμαίων.

Σήμερα 14/01/2008 το Δημαρχείο βρίσκεται και πάλι σε κατάληψη και θα μείνει μέχρι να καταλάβουν ότι ο λαός της Λευκίμμης δεν θα ανεχτεί πλέον την αυταρχικότητα και αδιαλλαξία των τοπικών αρχόντων του.

Σχετικό φωτορεπορτάζ