Συνέντευξη βουλευτή Χαραλάμπους

Συνέντευξη του βουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Χαραλάμπους στην εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Αντέννα Κέρκυρα ‘Μια στο καρφί και μια στο πέταλο’.


 Αποθήκευση αρχείου

Χαραλάμπους:
… την γνωρίζετε την θέση μας ότι εμείς μπορεί να μην είμαστε ενάντια στο να δημιουργηθούν ΧΥΤΑ στην Κέρκυρα, απεναντίας είμαστε υπέρ, αλλά λέμε, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις και εφόσον τηρούνται οι όροι οι οποίοι μπαίνουν και από τους ίδιους και από τις μελέτες περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων οι οποίες δεν τηρούνται. Ούτε εκεί δηλαδή τηρούνται αυτήν την στιγμή. Είναι μια σειρά από προϋποθέσεις, από εργοστάσιο κομποστοποίησης, την διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή και πολλά άλλα που είναι αν θέλετε λεπτομέρειες και ξεκινούν χωρίς να υπάρχει μια καθολική μελέτη για τον νομό της Κέρκυρας. Ξεκινούν αν θέλετε κάτω, πραγματικά κάτω, από την απειλή και των όπλων και του ξύλου που έπεσε και των δακρυγόνων, να κάνουν μια χωρίς ουσιαστικά μελέτη ΧΥΤΑ. Εμείς λέμε ότι θα είναι και εκεί πάλι μια χωματερή άντε να μην την πούμε ανεξέλεγκτη να την πούμε ελεγχόμενη. Όμως μια χωματερή θα είναι, όπως είναι αυτή η οποία λειτουργεί στο Τεμπλόνι.

Δημοσιογράφος:
Μάλιστα.

Χαραλάμπους:
Και όχι μόνον αυτό, αλλά η αστυνομία αν θέλετε για να προκαλέσει και έτσι και την αντίδραση των πολιτών και να δημιουργήσει αγανακτισμένους πολίτες έκλεισε τον δρόμο που οδηγεί προς τον Κάβο. Τον απέκλεισε ουσιαστικά με αποτέλεσμα να κοπεί η επικοινωνία και να μην μπορεί κάποιος να περάσει με το αυτοκίνητό του για τον Κάβο, ενώ η χωματερή είναι χιλιόμετρα από τον κύριο δρόμο και βέβαια αυτό τους το είπα και απέτισα να πάνε και να φυλάξουν αν θέλουν την περιοχή που γίνονται οι εργασίες. Τι σχέση έχει με τον κύριο δρόμο;

Δημοσιογράφος:
Μάλιστα.

Χαραλάμπους:
Και βέβαια ακόμη κάτι. Δεν αφήνουν τους ίδιους τους αγρότες εκεί που έχουν κτήματα στην περιοχή, ούτε καν ατομικά, τουλάχιστον μέχρι χθες γιατί χθες συζήτησα και μου υποσχεθήκαν οι αστυνομικές αρχές και ο εισαγγελέας ότι θα το επιτρέψουν. Μεμονωμένα τα άτομα να πάνε και εργαστούν στα κτήματά τους.