Βαρκάδα στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Πατήστε για μεγέθυνση
Σε μια τεράστια λίμνη έχει μετατραπεί ο χώρος εκσκαφής στον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Χθες οι κάτοικοι μάλιστα απέδειξαν ότι και με βάρκα μπορεί κανείς να διαβεί το χώρο. ΦΩΤΟ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΛ. ΓΙΣΔΑΚΗ.


Πατήστε για μεγέθυνσηΟδοιπορικό στον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ Λευκίμμης
Βαρκάδα στα Μεσοράχια!

ΕΛΕΝΑ ΓΙΣΔΑΚΗ
gisdaki@enimerosi.com

ΚΕΡΚΥΡΑ – Η νέα πληροφορία ότι ο εργολάβος ετοιμάζεται να απομακρύνει τα μηχανήματά του από τον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ Λευκίμμης, βρίσκει τους κατοίκους σκεπτικούς.
Με πιθανά όλα τα σενάρια, από το να έχουν «κερδίσει» τη μάχη και να μην γίνει το έργο στην περιοχή έως το να σκέπτονται μήπως κρύβεται κάτι πίσω από αυτή την ενέργεια, μας ξενγούν στο χώρο.
Ο δρόμος μέχρι το ΧΥΤΑ δύσκολος στην πρόσβαση: οδοφράγματα από ξύλα και λάστιχα, λάσπες και κακός δρόμος. Στο τέρμα του οι πρόχειρες κατασκευές των Λευκιμμιωτών που επί 2,5 μήνες ζουν μέσα στο ΧΥΤΑ, από φόβο μήπως τους πιάσουν στον ύπνο. Εικόνες εγκατάλειψης, σανίδες έτοιμες και στοιβαγμένες για απομάκρυνση και το καλύτερο όλων: μια λίμνη στο χώρο της κύριας λεκάνης του ΧΥΤΑ με νερό βάθους 2,5 – 3 μέτρων. Βαρκάδα στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Σχετικά άρθρα:
Έκθεση του ΙΓΜΕ – Είναι πιθανόν να επιβαρυνθεί και η ανθρώπινη τροφική αλυσίδα